Pieczony naleśnik cioci Edyty
Pieczony Naleśnik Cioci Edyty może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojego pudełka z przepisami na śniadanie. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 23 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 7 g tłuszczu i łącznie 146 kalorii. Ten przepis z Taste of Home wymaga kawałków cytryny, mleka, jajek i soli. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 15%, to danie jest raczej złe. Śniadanie Edith, pieczona żółta dynia cioci Fanny i fasolka po bretońsku cioci Patti są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce ubijaj jajka na bardzo jasną masę.
Dodać sól, mąkę i mleko; dobrze pokonać. Dokładnie pocieraj spód i boki 10-calowego. patelnia żeliwna lub ciężka z masłem.
Piec w temperaturze 450° przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 350° i piecz jeszcze 5 minut lub do momentu, aż ciasto się zetnie.
Zdejmij naleśnik z patelni i połóż go na dużym, gorącym talerzu. Posyp cukrem pudrem i udekoruj cytryną.