Pieczony makaron z serem
Pieczony makaron z serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 396 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka czosnku, mascarpone, pół na pół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Najlepszy wegański ser Mac n' , Wegański makaron z serem, oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W średnim rondlu rozpuść masło, dodaj cebulę i czosnek i potrzyj na średnim ogniu przez 3 minuty ze szczyptą soli, aż warzywa będą przezroczyste i aromatyczne.
Dodaj mąkę i mieszaj drewnianą łyżką, aż mąka zostanie całkowicie włączona do warzyw, gotując przez około 2 minuty.
Dodaj bulion z kurczaka po 1/3 szklanki na raz, energicznie mieszając, aby nie tworzyć grudek. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć do średnio-niskiego ciepła i gotować na wolnym ogniu przez 40 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i ubić na pół i pół, Cheddar, mascarpone i jajko. Wrzucić sos z makaronem i umieścić na patelni zapiekanki 2-quart.
W małej misce wymieszać bułkę tartą i natkę pietruszki i posypać makaronem.
Piec w 350 przez 15 minut, lub aż bułka tarta będą złociste.