Pieczony kurczak z winogronami, kasztanami i masłem estragonowym

Pieczony kurczak z winogronami, kasztanami i masłem estragonowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 914 kalorii, 59G białka, oraz 62 g tłuszczu każdy. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Mieszanka liścia laurowego, boczku, winogron i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać kasztany, można śledzić to danie główne z Tort czekoladowo-karmelowy ze złocistymi Kasztanami jako deser. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczony kurczak z cytryną i masłem estragonowym, Kurczak estragonowy z winogronami i Linguine, oraz Kasztany zapiekane w Porto z winogronami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj 1 patyczek masła z 2 łyżkami estragonu i doprawić solą i pieprzem. Rozluźnij skórę kurczaka na piersiach i nogach i rozłóż masło pod skórą.
Włożyć tymianek, rozmaryn i liść laurowy do jamy i doprawić solą i pieprzem. Doprawić Na zewnątrz solą i pieprzem.
Umieść kurczaka na patelni i piecz przez około 1 1/2 godziny, obracając patelnię kilka razy, aby równomiernie gotować. Ptak odbywa się, gdy soki z wewnętrznego uda biegną prawie czysto.
Tymczasem, na dużej patelni, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż rumiane i lekko chrupiące, 5 protokół.
Odcedzić na papierowych ręcznikach; wyrzucić tłuszcz. Na tej samej patelni roztop pozostałe 2 łyżki masła.
Dodać kasztany, doprawić solą i gotować na umiarkowanym ogniu, aż szkliwione, 3 protokół.
Dodać winogrona i pozostałe 1 łyżka estragonu i gotować, aż winogrona są o pęknięcie, 4 protokół.
Dodaj boczek. Doprawić solą i pieprzem.
Kurczaka przełożyć na deskę do rzeźbienia i przykryć luźno folią.
Wlać soki z patelni do szklanej miarki i odcedzić tłuszcz.
Wlać soki z patelni do małego rondla i dusić na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1/3 szklanki, o 2 protokół. Pokrój kurczaka i podawaj z winogronami i kasztanami; podawaj soki z patelni.