Pieczony kurczak z miodem i cytryną

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj pieczonego kurczaka z miodem i cytryną. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 96g białka, 77 g tłuszczu, oraz w sumie 1142 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 3,73 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, cytrynę, gałązki rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony kurczak z miodem i cytryną, Kurczak Cytrynowy Polewany Miodem, oraz Kurczak z cytryną, bazylią i miodem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć miód, sok z cytryny i sos sojowy. Ustaw kurczaki na dużej blasze do pieczenia i tuck końcówki skrzydeł pod spodem. Doprawić solą i doprawić każdą z nich 3 gałązkami rozmarynu, 3 ćwiartowanymi ząbkami czosnku i 4 klinami cytryny.
Dwie trzecie miodowej glazury posmaruj kurczakami i lekko dopraw solą. Pieczemy na środku piekarnika przez 30 minut.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 32
Obróć kurczaki na patelni i posmaruj pozostałą glazurą. Piecz kurczaki przez około 45 minut dłużej, aż soki staną się jasne, gdy uda zostaną Przekłute; przekręć patelnię w połowie pieczenia.
Przenieś kurczaki na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 15 minut. Pokroić kurczaki i podawać.