Pieczony kurczak i pieczarki z sosem z czerwonego wina

Pieczony kurczak i pieczarki z sosem z czerwonego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego kurczaka i grzybów z sosem z czerwonego wina. Jedna porcja tego dania zawiera około 81g białka, 14g tłuszczu i w sumie 1462 kalorii. Ten przepis służy 2. Za 16,11 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś wino, masło, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto O Niskiej Zawartości Tłuszczu (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 21 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak w sosie z białego wina z grzybami, Kurczak i pieczarki z sosem winnym Marsala, oraz Kurczak i grzyby z sosem z czerwonego wina - 7 punktów dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. dopraw kurczaka 1/2 łyżeczki soli i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Rozgrzej średnią patelnię na średnim ogniu; dodaj 1/2 łyżki oleju roślinnego, następnie dodaj kurczaka skórą do dołu i gotuj, aż skórka będzie złotobrązowa, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Przełóż na blachę do pieczenia z obramowaniem skórą do góry; zarezerwuj patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Wrzuć grzyby z pozostałą 1/2 łyżki oleju roślinnego i dopraw solą i pieprzem; rozsyp kurczaka na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
5
Piecz, aż grzyby będą miękkie, a termometr włożony do najgrubszej części kurczaka zarejestruje 160 stopni F, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
W międzyczasie rozpuść masło na zarezerwowanej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Dodaj mąkę i gotuj, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
8
Dodaj bulion z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
Dodaj wino, cukier i 1/4 łyżeczki soli i gotuj na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się o połowę, około 10 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Na każdy talerz nałóż trochę sosu z czerwonego wina; na wierzch z kurczakiem i grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Zdjęcia Anna Williams
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia21
Magazyn