Pieczony kurczak Ferran Adrià
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 66 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 50 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 230 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ząbków czosnku, sól, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Schab Ferran Adrià z pieczoną papryką i olejem Pietruszkowym, Ferran Adrià skrzydełka z kurczaka z pieczarkami, oraz Kolacja dziś wieczorem: Sałatka Cezara Ferrana Adrià dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. użyj pary silnych nożyczek kuchennych, aby odciąć końcówki skrzydeł.
Odetnij pastorowi nos (ogon) kurczaka.
Kurczaka ułożyć na patelni, doprawić do środka i na zewnątrz solą, następnie natrzeć olejem. Skórkę cytrynową drobno zetrzeć na piersi i nogach.
Cytrynę pokroić na kawałki i umieścić wewnątrz kurczaka.
Włożyć liście laurowe, rozmaryn, tymianek i ziarna pieprzu do małego robota kuchennego lub blendera i przetworzyć na drobny proszek.
Rub mieszaninę ziół na kurczaka i wcisnąć nieobrane ząbki czosnku wewnątrz kurczaka.
Piecz kurczaka, piersi skierowane w dół, przez 25 minut.
Przekręć kurczaka i piecz przez kolejne 35 minut, aż będzie złoty i ugotowany.
Wyjąć kurczaka i odstawić na odpoczynek w ciepłym miejscu.
Umieść patelnię na średnim ogniu na górze pieca.
Wlać wino i wodę, a osad poluzować drewnianą łyżką. Gotować soki do gotowania, bulgocząc je do smacznego sosu.
Kurczaka pokroić na kawałki i ułożyć na półmisku.