Pieczony kompot z owoców zimy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc wypróbuj pieczony kompot z zimowych owoców. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 325 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.44 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz vanillan lody, jabłecznik, Golden przepyszne jabłko, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj 10-minutowy zimowy kompot owocowy, Compot de Frutas (zimowy kompot owocowy), oraz Zimowy Kompot Owocowy - Bez Dodatku Cukru dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łyżka musu jabłkowego na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych; rozprowadzić do grubości 1/2 cala. Przykryć dodatkowymi ręcznikami papierowymi; odstawić na 5 minut.
Zeskrobać do miski za pomocą gumowej szpatułki.
Połącz żurawinę, wino, cydr, cukier i skórkę w małym rondlu; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z sosem jabłkowym.
Połącz jabłko i gruszki w 11-x 7-calowym naczyniu do pieczenia pokrytym sprayem do gotowania.
Wlać mieszankę żurawinową na mieszankę jabłkową. Przykryć i piec w 400 przez 25 minut. Odkryć i piec dodatkowe 10 minut lub aż owoce będą miękkie, fastrygowanie od czasu do czasu z płynem z naczynia.