Pieczony kalafior z Kalamata Vinaigrette
Pieczony kalafior z Kalamata Vinaigrette może być tylko przystawką szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 162 kalorie, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 89 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odebrać kalafior, sok z cytryny, oliwki kalamatan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony kalafior z Kalamata Vinaigrette, Palone Kalafiory I Oliwki Kalamatan, oraz Palone Kalafiory I Oliwki Kalamatan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232° z regałem w dolnej trzeciej.
Kalafior pokroić wzdłuż na plastry o grubości 3/4 cala. Włóż do dużej 4-stronnej patelni i wrzuć 2 łyżki oleju i 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Pieczeń, obracając raz lub dwa razy, aż złoty i po prostu miękkie, o 25 protokół.
Podczas pieczenia kalafiora, czosnek mielony i rozgnieść na pastę ze szczyptą soli, następnie ubij razem z sokiem z cytryny, pozostałe 2 łyżki oliwy, oliwki, 1/8 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Podawać kalafior skropiony Kalamata vinaigrette.