Pieczony kalafior z chrupiącą bułką tartą i złocistymi rodzynkami

Pieczony kalafior z chrupiącą bułką tartą i złocistymi rodzynkami
Pieczony kalafior z chrupiącą bułką tartą i złotymi rodzynkami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 7G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać kalafior, chleb, płatki pieprzu, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chrupiący kalafior z kaparami, rodzynkami i bułką tartą, Pieczone steki z kalafiora ze złotymi rodzynkami i orzeszkami piniowymi, oraz Pieczony kalafior ze złotymi rodzynkami, orzeszkami piniowymi i pomarańczą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku, gdy się nagrzewa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
3
Umieść kalafior w dużej misce i skrop go 3 łyżkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodaj odmierzoną sól i za pomocą rąk wrzuć do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i ostrożnie rozprowadź na niej kalafior w równej warstwie. Zarezerwuj miskę na później (nie musisz jej wycierać). Upiec kalafior, mieszając w połowie, aż głęboko zbrązowieje w miejscach, o 25 protokół. Tymczasem, pulchne rodzynki i zrobić mieszaninę bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
6
Rodzynki, ocet i wodę umieścić na dużej patelni i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, aż rodzynki zostaną podgrzane, a płyn prawie odparuje, około 5 minut. Wyłączyć ogień, wyjąć rodzynki do małej miski żaroodpornej i odstawić. Zarezerwuj patelnię.Używając rąk, rozerwij chleb na kawałki o wielkości rodzynek i umieść w zarezerwowanej dużej misce( powinieneś mieć około 1 1/4 szklanki); odstaw.Pozostawić zarezerwowaną patelnię na średnim ogniu, dodać pozostałą łyżkę oleju i podgrzać do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Dodać bułkę tartą, doprawić solą i wymieszać do połączenia. Tosty bułkę tartą, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor na całym, o 8 do 10 protokół. W międzyczasie wytrzyj miskę papierowymi ręcznikami i odłóż na bok.Gdy bułka tarta są gotowe, dodać czosnek i płatki czerwonej papryki na patelnię, i mieszać do połączenia. Gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Wyjmij mieszaninę bułki tartej do zarezerwowanej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Dodać pieczony kalafior, plump rodzynki i płyn, i pietruszka do miski i wrzucić do połączenia. Smak i doprawić solą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Przełożyć na półmisek i podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn