Pieczony indyk z masłem Rozmarynowo-czosnkowym i sosem na patelni

Pieczony indyk z masłem Rozmarynowo-czosnkowym i sosem na patelni
Pieczony indyk z masłem Rozmarynowo-czosnkowym Rub i sosem Pan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 521 kalorii, 72g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz łodygi selera naciowego, masło, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowany Indyk w sosie czosnkowym z rozmarynem, Masło rozmarynowe-natarty Indyk z sosem borowikowym, oraz Herbed Indyk Z Pieczonym Sosem Czosnkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Usunąć podroby i szyję z indyka; wyrzucić wątrobę. Rezerwa szyi i podrobów. Pat dry. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Cała TurcjaCała Turcja
WątrobaWątroba
MięsoMięso
3
Połączyć masło, 2 łyżeczki rozmarynu, 1 łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, kolendry i czosnku w małej misce. Masełko wcierać pod rozluźnioną skórę oraz nad biustem i pałeczkami. Wiązać nogi razem ze sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
KolendraKolendra
RozmarynRozmaryn
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Pozostałą 1 łyżeczkę rozmarynu, podrobów, karkówki, marchewki, selera i cebuli umieścić na dnie dużej patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RozmarynRozmaryn
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Dodać 1/2 szklanki bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
6
Umieść stojak do pieczenia na patelni. Ułóż indyka, pierś do góry, na stojaku do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec indyka w temperaturze 425 przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Obniżyć temperaturę piekarnika do 325 (nie wyjmować indyka z piekarnika).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Dodaj 1/2 bulionu szklanki do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Piec dodatkowe 30 minut. Obróć patelnię w piekarniku; piec dodatkowe 30 minut lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części uda 16
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Wyjąć z piekarnika; odstawić na deskę do krojenia na 30 minut. Wyrzucić skórę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
PiekarnikPiekarnik
12
Umieść dużą plastikową torbę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miary na 4 filiżanki. Odcedzić kapanie patelni do torby; odstawić 10 minut. Wyrzucić ciała stałe. Seal bag; odcięcie 1 dolnego rogu torby.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
PatelniaPatelnia
13
Kapiące naczynia odcedzić do średniego rondla, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu dotrze do otworu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
14
Dodaj pozostałe 2 szklanki bulionu na patelnię; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Połącz 3 łyżki mąki i 3 łyżki wody w małej misce, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkości. Wymieszać mieszaninę mąki w mieszaninę bulionu i gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje, stale mieszając. Wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
16
SOS podawać z indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia33
Magazyn