Pieczony indyk z glazurą jabłkowo-jabłkową
Pieczony indyk z glazurą jabłkowo-jabłkową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.66 za porcję. Jedna porcja zawiera 528 kalorii, 71g białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jeśli masz mielony pieprz, gałązki pietruszki, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony indyk z sosem jabłkowym, Muffinki owsiane jabłkowe z brązowym masłem glazura jabłkowa, oraz Pieczony indyk z jabłkami, cebulą, smażonymi liśćmi szałwii i sosem jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć podroby i szyję z indyka; w razie potrzeby wyrzucić. Indyka dokładnie opłukać zimną wodą; osuszyć. Tie końce nóg do ogona sznurkiem, lub tuck klapa skóry wokół ogona. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i do tyłu, i tuck pod ptakiem. Nadziewamy indyka ćwiartkami jabłka, cebuli i pietruszki. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Połączyć masło jabłkowe, cukier, musztarda, i gałka muszkatołowa w małej misce; dobrze wymieszać.
Mieszankę masła jabłkowego rozprowadzić pod rozluźnioną skórą i wcierać w jamę ciała.
Posyp ptaka 1 łyżeczką soli, 1 łyżeczką czarnego pieprzu i zmielonym czerwonym pieprzem.
Wlać bulion i tyle wody, aby równa 3 szklanki płynu na dno patelni.
Umieść indyka na stojaku pokrytym natryskiem do gotowania; umieść stojak na płytkiej patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Piec w temperaturze 325 przez 3 godziny lub aż termometr osiągnie 16
Przykryć indyka luźno folią; odstawić na 10 minut. Wyrzucić skórę.
Wyjmij indyka z patelni, rezerwując 1 1/2 szklanki płynu do gotowania; Rezerwuj pozostały płyn do gotowania do innego użycia.
Połóż indyka na talerzu. Odstawić; ogrzać.
Wlać zarezerwowane 1 1/2 szklanki płynu do gotowania do zip-top plastikowej torbie. Odciąć 1 róg torby; spuścić płyn do miarki, rezerwując 1 szklankę bulionu i zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwór.
Odcedzić warstwę tłuszczu do innej miski, rezerwując 2 łyżki stołowe. Wyrzucić pozostały tłuszcz.
Wymieszać tłuszcz i mąkę w średnim rondlu na średnim ogniu i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszać w zarezerwowane 1 szklanka bulionu, cydr, i mleko, i doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, odkryte 3 protokół, stale mieszając, aż gęsty i bąbelkowy. Wymieszać pozostałą sól i czarny pieprz.
SOS podawać ze skórką indyka.