Pieczony indyk z boczkiem-SOS ziołowo-jabłkowy

Pieczony indyk z boczkiem-SOS ziołowo-jabłkowy
Pieczony indyk z boczkiem i sosem ziołowo-jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 283g białka, 132g tłuszczu, oraz w sumie 2451 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $4.42 za porcję. Przepis ten zachwycił 147 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką mąkę uniwersalną, seler, szałwię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest niesamowite. Spróbuj Pieczony indyk z boczkiem-SOS ziołowo-jabłkowy, Schab pieczony z ziołami z sosem jabłkowo-jabłkowym, oraz Pieczony indyk z sosem jabłkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zmiksuj wszystkie składniki w procesorze, ażbakon zostanie drobno posiekany.
2
Przenieś na arkusz folii plastikowej. Używając plastikowej folii jako pomocy, mieszankę rollbutter w 2-calowy dziennik średnicy; chilluntil firmy. DO AHEAD: można zrobić 3 dni. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz kark z indykiem, 1/4 szklanki tłuszczu z indyka i nogę z indyka w ciężkim dużym garnku ovenproofpot.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze SzyjeIndycze Szyje
Noga Z IndykaNoga Z Indyka
3
Wstawić do piekarnika; pieczemy na wolnym ogniu do momentu, gdy części klucza są głębokie, Ciemnobrązowe, obracają się, około 1 i 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Odcedzić, rezerwując tłuszcz z garnka. Rezerwa 1/4 szklanki tłuszczu do sosu; powrót 1 łyżka tłuszczu do garnka. Zwrócić część indyka do garnka; wymieszać z selerem, cebulą,gałązkami tymianku i pieprzem. Powrót garnek do piekarnika; pieczenie 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
PieprzPieprz
SelerSeler
CebulaCebula
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
5
Dodaj jabłecznik i winegar; piecz 10 minut dłużej. Zredukować temperaturę do 191°.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
6
Dodać 8 filiżanek stockand szałwii do garnka; gotować w piekarniku uncovered1 1/2 godziny. Odcedzić bazę sosu przez finestrainer; wyrzucić ciała stałe w sitku (będzie około 5 szklanek bazy sosu). DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
BazaBaza
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
1
Pokroić masło boczku na 1/4 cala grube rundy i odstawić w temperaturze pokojowej 20 minut. Spłucz turkeyinside i out; pat suche. Zaczynając od szyi, ostrożnie przesuń rękę między skórą a mięsem, a następnie przesuń rękę między skórą a mięsem uda. Ostrożnie przesuń plasterki masła między skórą i nogą, udem i mięsem piersi na pokrycie (będzie obfita ilość mieszanki butter).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
BoczekBoczek
MięsoMięso
2
Posypać 1 łyżeczką grubej soli i 1 łyżeczką pieprzu przez indyka oraz 1 łyżeczką grubej soli i 1 łyżeczką łyżeczki do herbaty w głównej jamie indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
3
Miejsce turkieyon obramowane blachy do pieczenia. Przykryć plastikwrapą lub folią; schłodzić co najmniej 1 dzień. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku; rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Cebulę, seler, koper włoski,marchew, jabłka, olej i liście laurowe wymieszać w większej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MarchewMarchew
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
SelerSeler
Koper WłoskiKoper Włoski
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Obficie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
7
Umieść indyka na szczycie vegetablemixture. Tuck skrzydła pod; tie nogi togetherloosely trzymać kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
8
Włożyć indyka do piekarnika; pieczyć do momentu, aż termometr odczytu włożony do najgrubszej części uda zarejestruje 77°, fastrygowanie z kapiących patelni co 30 minut i namiotowanie luźno folią, jeśli zbyt szybko brązowieje, w sumie około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Przenieś turcjędo talerza (wewnętrzna temperatura indyka wzrośnie o 5 do 10 stopni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
10
Wlać mieszaninę warzyw i pandrippings do dużego Sitka ustawionego na largebowl; naciśnij na stałe, aby wyodrębnić płyn.Wyrzucać ciała stałe do sitka. Łyżka tłuszczu z kapieli z patelni; wyrzucić (w kapieli z patelni będzie duża ilość tłuszczu). Zarezerwowane kroplówki do sosu (ok. 1cup).
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
EkstraktEkstrakt
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
PatelniaPatelnia
11
Usuń tłuszcz z powierzchni bazy sosu; rezerwy tłuszczu 1/4 szklanki. Rewarm Cider gravy base.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
SOSSOS
12
Stopić zarezerwowane 1/4 szklanki tłuszczu w largesaucepan na średnim ogniu.
13
Dodać mąkę; mieszać3 minuty. Stopniowo dodawać ciepły sos jabłecznika i odtłuszczone kapiele patelni. Gotuj na wolnym ogniu, zagęszczony i zredukowany do 51 / 2cups, często ubijając, około 5 minut.Doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BazaBaza
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
14
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
1
W 1962 roku dziesięciu przyjaciół, którzy wierzyli, że europejskie winorośle mogą się rozwijać w stanie Washington, założyło Stowarzyszenie
2
Winiarze. Zaczęli produkować wina w warsztacie jednego z ich członków, który został
3
Pierwszy producent wina Columbia Winery. Dziś Winnica Seattle produkuje wszystko od Merlot do Gewürztraminer. Z theturkey, lubimy Columbia 2003 Syrah z
Składniki, których będziesz potrzebować
GewurztraminerGewurztraminer
ShirazShiraz
4
Red Willow Vineyard ($30). Strawberryand jasne smaki owocowe plus pikantne wykończenie whitepepper oznacza, że to wino może wytrzymać do indyka - i wszystkie dodatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
OwoceOwoce
WinoWino

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukierki ratujące życiecukierki ratujące życie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejabłecznikjabłecznik2Spód: okruszki z herbatników graham2 łyżeczki gorącej soli2 łyżeczki gorącej soli4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekane nieobrane jabłkagrubo posiekane nieobrane jabłka227papryka habaneroapplewood-plastry boczku wędzonego, grubo posiekaneapplewood-plastry boczku wędzonego, grubo posiekane3słonina wieprzowasłonina wieprzowa2warzywo (np. szpinak)świeżo zmielony czarny pieprz, podzielonyświeżo zmielony czarny pieprz, podzielony0warzywo (np. szpinak)pieprz czarnypieprz czarny4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana obrana marchewkagrubo posiekana obrana marchewka4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekany selergrubo posiekany seler2warzywo (np. szpinak)gruboziarnista sól morska lub gruboziarnista sól koszernagruboziarnista sól morska lub gruboziarnista sól koszerna1porcja startego parmezanugruboziarnista sól morska lub gruboziarnistagruboziarnista sól morska lub gruboziarnista791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMusztarda DijonMusztarda Dijon4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekane świeże Cebulki kopru włoskiegogrubo posiekane świeże Cebulki kopru włoskiego591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek10krewetki i żyłkiRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1porcja startego parmezanudrobno starta skórka z cytrynydrobno starta skórka z cytryny2Średnia żółta cebula, posiekanarosół z kurczaka lub niskosolny rosół z kurczakarosół z kurczaka lub niskosolny rosół z kurczaka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana cebulagrubo posiekana cebula4całe liście szałwiicałe liście szałwii6largesgałązki świeżego tymiankugałązki świeżego tymianku8kilogramyIndyk heritage, kark i 1/4 szklanki tłuszczu z ubytków zarezerwowanych dla bazy sosu cydrIndyk heritage, kark i 1/4 szklanki tłuszczu z ubytków zarezerwowanych dla bazy sosu cydr591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetłuszcz zarezerwowany z ubytków indyczychtłuszcz zarezerwowany z ubytków indyczych1cała noga indyka (udo i udo)cała noga indyka (udo i udo)8kilogramySzyja zarezerwowana z Heritage turkeySzyja zarezerwowana z Heritage turkey2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(2 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa(2 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia83
Magazyn