Pieczony indyk w torbie

Pieczony indyk w torbie
Pieczony indyk w torbie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 18. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 29g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Mieszanka indyka, cebuli, winogron i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mąkę uniwersalną, możesz podążać za tym daniem głównym z Cynamon cukier soda chleb jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczony indyk z pekanem, kiełbasą i kasztanowym farszem i pieczoną szalotką, Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, oraz Pieczony Indyk Pho dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę umieścić w piekarniku-torbie do gotowania i wstrząsnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Umieść torbę piekarnika w dużej patelni do pieczenia, która ma co najmniej 2 cale głębokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjąć podroby i szyję z indyka i odstawić do innego użycia lub wyrzucić. Spłucz indyka pod zimną bieżącą wodą i osusz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
W jamie indyka umieścić cebulę, cytrynę, tymianek lub pietruszkę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
CytrynaCytryna
CebulaCebula
TymianekTymianek
SólSól
6
Na Zewnątrz indyka posmarować roztopionym masłem i posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól SezonowanaSól Sezonowana
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
7
Umieść indyka w torbie piekarnika i zbierz go luźno wokół indyka, umożliwiając cyrkulację ciepła. Zabezpiecz torbę nylonowym krawatem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wytnij cztery lub pięć 1-calowych szczelin w górnej części torby, aby para mogła uciec. Włóż końce torby do patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Piecz indyka, aż natychmiastowy odczyt mięsa termometr umieszczony w najgrubszej części wewnętrznej uda rejestruje 82°, 2 do 3 godzin. (Jeśli nadziewasz indyka, musisz dodać kolejne 30 minut czasu gotowania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
10
Wyjmij patelnię z piekarnika i umieść ją na płycie kuchennej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
11
Pozostaw indyka w torbie na około 15 minut. Ostrożnie wyjąć indyka z worka i przenieść go na talerz, aby odpocząć na około 30 minut przed wyrzeźbieniem. Delikatnie przykryj indyka folią aluminiową, aby utrzymać ciepło podczas odpoczynku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Przed podaniem udekoruj indyka ziołami i winogronami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
Cała TurcjaCała Turcja
ZiołaZioła
13
artykuł var
14
Typ_27_data = {};
15
artykuł
16
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje18
Ocena Zdrowia25
Magazyn