Pieczony indyk nadziewany sosem z orzechów laskowych

Pieczony indyk nadziewany sosem z orzechów laskowych
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać pieczony indyk nadziewane z orzechami laskowymi Dressing spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $3.65 za porcję. Jedna porcja zawiera 1625 kalorii, 130g białka, oraz 86 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna pieprzu, wodę, indyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 53 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Słodka kiełbasa, szałwia i nadziewana orzechami laskowymi pierś z indyka, Sałatka Z Pieczonych Buraków I Orzechów Laskowych Z Miodowym Sosem Balsamicznym, oraz Polędwiczki z indyka pieczone w ziołach z dressingiem Mango, limonką i imbirem oraz prażonymi słodkimi ziemniakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usunąć podroby i szyję.
2
Połącz ciemnobrązowy cukier i sól koszerną w plastikowym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciemnobrązowy CukierCiemnobrązowy Cukier
Sól KoszernaSól Koszerna
3
Dodaj 4 szklanki gorącej wody do pojemnika; mieszaj, aż cukier i sól rozpuszczą się.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
4
Dodać kostki lodu, pieprz i tymianek; umieścić indyka w solance.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Kostki LoduKostki Lodu
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
TymianekTymianek
5
Dodać zimną wodę do przykrycia (ok.). W razie potrzeby odcedzić indyka za pomocą żeliwnej pokrywki. Przykryć i schłodzić 48 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
6
Przygotuj dressing: Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Piec orzechy laskowe w jednej warstwie w płytkiej patelni 8 do 10 minut lub do tosty i pachnące, mieszając w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Roztopić masło w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
9
Dodaj cebulę i seler, i podsmażyć 10 do 12 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
CebulaCebula
10
Dodać kostki chleba i orzechy laskowe; wymieszać do obtarcia. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kostki ChlebaKostki Chleba
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
11
Ostudzić całkowicie (około 1 godziny).
12
Wyjąć indyka z solanki; wyrzucić solankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
13
Umieść indyka, od strony piersi w dół, na powierzchni roboczej i łyżką 4 do 5 filiżanek dressing do jamy szyi, mocno naciskając. Wymień skórę nad jamą szyi i zabezpiecz za pomocą drewnianych kostek. Odwróć indyka i łyżkę pozostałego opatrunku do jamy ciała. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem; podwijać końcówki skrzydeł. Osuszyć indyka ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
14
Pędzel indyka z 3 łyżkami. oliwa z oliwek; posypać 1 łyżką. sól i 2 łyżeczki. pepper.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
15
Umieścić indyka od strony piersi w dół, na stojaku w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
16
Wlać 2 szklanki wody na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Piec w temperaturze 350 przez 2 do 2 1/2 godziny. Odwróć indyka, pierś do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
18
Piec 2 do 2 1/2 godziny lub do termometru mięsa włożonego do uda rejestry 180 i środek opatrunku rejestry 165, ekranowanie folią aluminiową podczas ostatniej godziny pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
19
Odstawić indyka na 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
20
* Można zastąpić mrożonego całego indyka, rozmrożonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
21
Uwaga: w zależności od wielkości jamy indyka, możesz mieć resztki opatrunku. Wymieszać 1/2 do 1 szklanki bulionu z kurczaka w pozostałym dressingu i umieścić w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
22
Piec w temperaturze 350 przez 25 do 30 minut lub do całkowitego ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 53 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia58
Magazyn