Pieczony indyk nadziewany sosem z orzechów laskowych

Pieczony indyk nadziewany sosem z orzechów laskowych
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać pieczony indyk nadziewane z orzechami laskowymi Dressing spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $3.65 za porcję. Jedna porcja zawiera 1625 kalorii, 130g białka, oraz 86 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna pieprzu, wodę, indyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 53 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Słodka kiełbasa, szałwia i nadziewana orzechami laskowymi pierś z indyka, Sałatka Z Pieczonych Buraków I Orzechów Laskowych Z Miodowym Sosem Balsamicznym, oraz Polędwiczki z indyka pieczone w ziołach z dressingiem Mango, limonką i imbirem oraz prażonymi słodkimi ziemniakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usunąć podroby i szyję.
2
Połącz ciemnobrązowy cukier i sól koszerną w plastikowym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciemnobrązowy CukierCiemnobrązowy Cukier
Sól KoszernaSól Koszerna
3
Dodaj 4 szklanki gorącej wody do pojemnika; mieszaj, aż cukier i sól rozpuszczą się.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
4
Dodać kostki lodu, pieprz i tymianek; umieścić indyka w solance.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Kostki LoduKostki Lodu
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
TymianekTymianek
5
Dodać zimną wodę do przykrycia (ok.). W razie potrzeby odcedzić indyka za pomocą żeliwnej pokrywki. Przykryć i schłodzić 48 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
6
Przygotuj dressing: Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Piec orzechy laskowe w jednej warstwie w płytkiej patelni 8 do 10 minut lub do tosty i pachnące, mieszając w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Roztopić masło w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
9
Dodaj cebulę i seler, i podsmażyć 10 do 12 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
CebulaCebula
10
Dodać kostki chleba i orzechy laskowe; wymieszać do obtarcia. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kostki ChlebaKostki Chleba
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
11
Ostudzić całkowicie (około 1 godziny).
12
Wyjąć indyka z solanki; wyrzucić solankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
13
Umieść indyka, od strony piersi w dół, na powierzchni roboczej i łyżką 4 do 5 filiżanek dressing do jamy szyi, mocno naciskając. Wymień skórę nad jamą szyi i zabezpiecz za pomocą drewnianych kostek. Odwróć indyka i łyżkę pozostałego opatrunku do jamy ciała. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem; podwijać końcówki skrzydeł. Osuszyć indyka ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
14
Pędzel indyka z 3 łyżkami. oliwa z oliwek; posypać 1 łyżką. sól i 2 łyżeczki. pepper.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
15
Umieścić indyka od strony piersi w dół, na stojaku w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
16
Wlać 2 szklanki wody na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Piec w temperaturze 350 przez 2 do 2 1/2 godziny. Odwróć indyka, pierś do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
18
Piec 2 do 2 1/2 godziny lub do termometru mięsa włożonego do uda rejestry 180 i środek opatrunku rejestry 165, ekranowanie folią aluminiową podczas ostatniej godziny pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
19
Odstawić indyka na 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
20
* Można zastąpić mrożonego całego indyka, rozmrożonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
21
Uwaga: w zależności od wielkości jamy indyka, możesz mieć resztki opatrunku. Wymieszać 1/2 do 1 szklanki bulionu z kurczaka w pozostałym dressingu i umieścić w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
22
Piec w temperaturze 350 przez 25 do 30 minut lub do całkowitego ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieprz czarnypieprz czarny4Średnia żółta cebula, posiekanaróżne kostki chleba jednodniowego (np. pumpernikiel, zakwas, Biel rustykalna, pszenica; ok. 3 bochenki)różne kostki chleba jednodniowego (np. pumpernikiel, zakwas, Biel rustykalna, pszenica; ok. 3 bochenki)7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemocno zapakowany ciemnobrązowy cukiermocno zapakowany ciemnobrązowy cukier3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala8(mequite, hikora lub olcha)żeberka selera posiekaneżeberka selera posiekane18ćwiartkipojemnik plastikowy bezpieczny dla żywnościpojemnik plastikowy bezpieczny dla żywności28papryka habaneropakiet świeży tymianekpakiet świeży tymianek121 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSos orzechowySos orzechowy3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekane orzechy laskowe lub orzechy pekangrubo posiekane orzechy laskowe lub orzechy pekan9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweŻelki Life SaversŻelki Life Savers2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1porcja startego parmezanuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu2warzywo (np. szpinak)rzepa, obrana i pokrojona w plasterki o grubości 1/8 calarzepa, obrana i pokrojona w plasterki o grubości 1/8 cala121 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól i pieprz do smakuSól i pieprz do smaku121 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychKitchen stringKitchen string121 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychTurcjaTurcja4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca wodagorąca woda6ćwiartkizimna wodazimna woda8kilogramyIndyk cały świeżyIndyk cały świeży2średnie rozmiarycebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana121 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychDrewniane kilofyDrewniane kilofy
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 53 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia58
Magazyn