Pieczony Halibut z duszonym winie koprem włoskim

Pieczony Halibut z duszonym winie koprem włoskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 336 kalorii, 35g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 4,87 zł / porcja, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieprz, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony Halibut z duszonym winie koprem włoskim, Halibut duszony w bulionie pomidorowo-koprowym, oraz Halibut zapiekany z winnymi porami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać pokrojone boki kopru włoskiego, doprawić solą i czarnym pieprzem i posypać pokruszoną papryką czerwoną. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż koper jest rumiany, o 12 protokół, obracając kliny w połowie.
Dodaj 1 szklankę wina i wody, liści laurowych i rodzynek i gotuj na małym ogniu, obracając kliny kilka razy, aż większość wina odparuje i koper włoski jest miękki, o 15 protokół. Wyrzucić liście laurowe i doprawić koper włoski solą i czarnym pieprzem.
W międzyczasie rozłóż mieloną szalotkę w kształcie fileta rybnego na obramowanej blasze do pieczenia i skrop pozostałą 1 łyżką wina. Skórkę fileta przyprawić solą i czarnym pieprzem i położyć na mielonej szalotce. Wierzch ryby pocierać pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i czarnym pieprzem. Halibuta pieczemy na górnej półce piekarnika przez około 12 minut, aż w środku będzie ledwo nieprzezroczysty.
Przełóż halibuta z jego sokami do gotowania na talerz, łyżkę duszonego kopru włoskiego i podawaj.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.