Pieczony Filet Mignon z sosem z czerwonej papryki, pomidorów i bazylii

Pieczony Filet Mignon z sosem z czerwonej papryki, pomidorów i bazylii
Pieczony Filet Mignon z czerwoną papryką, pomidorem i sosem bazyliowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $9.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 71 g tłuszczu, oraz w sumie 860 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pomidorów śliwkowych, bazylii, steków z filetu mignon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Filet zapiekany mignon z sosem Cabernet, Filet Mignon z sosem pomidorowo-czosnkowym suszonym na słońcu, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Szczotka duża blacha do pieczenia z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Umieścić pomidory i paprykę, przyciąć bok w dół, na przygotowanym arkuszu. Broil aż pomidory i papryka zaczynają char i blister, o 5 protokół. Super. Skórki obrać z 1 połówki pieprzu, następnie pokroić w cienkie paski; odstawić. Pomidory i pozostałą paprykę posiekać (nie obierać).
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PomidorPomidor
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
4
Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj szalotki i smażyć do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
6
Dodać bulion i wino; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WinoWino
7
Dodaj posiekane pomidory, posiekaną paprykę, 1/2 szklanki bazylii i pokruszoną czerwoną paprykę. Gotować mieszaninę delikatnie do zmniejszenia do 2 filiżanek, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół. Lekko schłodzić. Przecier mieszamy w blenderze, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
PaprykaPapryka
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Wlać do sitka ustawionego nad miską, naciskając na ciała stałe, aby wydobyć jak najwięcej płynu; odstawić. (Sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Rozgrzać ciężką dużą patelnię (najlepiej żeliwną) na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Steki posypać solą i pieprzem. Praca w partiach, dodać steki do gorącej suchej patelni i gotować około 4 minut na stronie średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Przełożyć na talerz; przykryć, aby się ogrzać.
12
Dodaj 1/4 szklanki wody na patelni; wymieszać zeskrobać rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodaj sos do patelni; zmniejszyć ogień i gotować do ogrzania przez, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Zdjąć z ognia.
15
Ubić w pozostałych 4 łyżkach masła, następnie pozostałą 1/4 szklanki bazylii. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
BazyliaBazylia
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
16
Umieść 1 stek na każdym z 8 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
17
Sos do mżawki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
18
Udekoruj steki reserved paskami pieprzu i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
StekStek
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia29
Magazyn