Pieczony Filet Mignon z sosem z czerwonej papryki, pomidorów i bazylii

Pieczony Filet Mignon z czerwoną papryką, pomidorem i sosem bazyliowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $9.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 71 g tłuszczu, oraz w sumie 860 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pomidorów śliwkowych, bazylii, steków z filetu mignon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Filet zapiekany mignon z sosem Cabernet, Filet Mignon z sosem pomidorowo-czosnkowym suszonym na słońcu, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szczotka duża blacha do pieczenia z olejem.
Umieścić pomidory i paprykę, przyciąć bok w dół, na przygotowanym arkuszu. Broil aż pomidory i papryka zaczynają char i blister, o 5 protokół. Super. Skórki obrać z 1 połówki pieprzu, następnie pokroić w cienkie paski; odstawić. Pomidory i pozostałą paprykę posiekać (nie obierać).
Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i smażyć do miękkości, o 4 protokół.
Dodać bulion i wino; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj posiekane pomidory, posiekaną paprykę, 1/2 szklanki bazylii i pokruszoną czerwoną paprykę. Gotować mieszaninę delikatnie do zmniejszenia do 2 filiżanek, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół. Lekko schłodzić. Przecier mieszamy w blenderze, aż będzie gładki.
Wlać do sitka ustawionego nad miską, naciskając na ciała stałe, aby wydobyć jak najwięcej płynu; odstawić. (Sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Rozgrzać ciężką dużą patelnię (najlepiej żeliwną) na dużym ogniu.
Steki posypać solą i pieprzem. Praca w partiach, dodać steki do gorącej suchej patelni i gotować około 4 minut na stronie średnio rzadkie.
Przełożyć na talerz; przykryć, aby się ogrzać.
Dodaj 1/4 szklanki wody na patelni; wymieszać zeskrobać rumiane kawałki.
Dodaj sos do patelni; zmniejszyć ogień i gotować do ogrzania przez, o 4 protokół.
Ubić w pozostałych 4 łyżkach masła, następnie pozostałą 1/4 szklanki bazylii. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Umieść 1 stek na każdym z 8 talerzy.
Udekoruj steki reserved paskami pieprzu i podawaj.