Pieczony dorsz z małż parowych i sosem pistacjowym
Pieczony dorsz z małż parowych i sosem pistacjowym to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 518 kalorii, 39g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać fingerling ziemniaki, masło, filety z dorsza, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Małże Parowe W Stylu New England, Małże parowe w rosole imbir czerwony Curry, oraz Parowe małże z pomidorem, czosnkiem, cytryną, koperkiem i pietruszką.
Instrukcje
W dużej patelni, doprowadzić 1/4 cala wody do wrzenia.
Dodać małże, przykryć i gotować do otwarcia, O 3 protokół.
Przenieść małże do blachy do ostygnięcia. Przecedzić płyn do gotowania przez drobne sito do średniej miski. Gdy małże są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie z nimi, usuń je z muszli i zdejmij brązową błonę zewnętrzną. Przepłukać każdy małż w płynie do gotowania, a następnie ponownie przecedzić płyn do gotowania przez drobne sito, aby usunąć piasek lub piasek.
Ziemniaki umieścić w rondlu z zimną osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu, aż tylko miękkie, o 5 protokół; odcedzić.
W blenderze przecedzić szczypiorek z 1/3 szklanki oliwy z oliwek, aż będzie gładki. Za pomocą małej szpatułki wcisnąć puree przez drobne sito do małej miski. Doprawić solą.
W małym rondlu połącz zmielone pistacje z 1/2 szklanki płynu do gotowania reserved clam i doprowadz do wrzenia.
Zdjąć z ognia i ubić w 3 łyżkach masła. Wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić sosem solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.
Dorsza doprawiamy solą i pieprzem, a następnie mąką.
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać dorsza, obrane strony do góry, i gotować, aż złoty, o 4 protokół. Włącz dorsza i gotować przez 3 do 4 minut dłużej, lub aż po prostu nieprzezroczyste całej.
Przełożyć dorsza na talerz i ogrzać.
Na średniej patelni podgrzać 2 łyżki płynu do gotowania Małży.
Dodać małże, ziemniaki i pozostałe 1 łyżeczka masła i gotować na wolnym ogniu tylko do ogrzania przez.
Na talerze polać sosem pistacjowym. Małże i ziemniaki podzielić między talerze i ustawić dorsza na wierzchu.
Talerze skropić olejem szczypiorkowym i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.