Pieczony dorsz z Chorizo i białą fasolą

Pieczony dorsz z Chorizo i białą fasolą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,67 zł / porcja, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 319 kalorii, 37g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Przepis ten zachwycił 231 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka tymianku, pieprzu, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczony dorsz z Chorizo i białą fasolą, Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-gotowane na parze małże i małże z białą fasolą, oraz Kurczak Hiszpański Z Chorizo I Białą Fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. Płaszcz 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia z gotowania sprayu.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotkę, chorizo (lub kiełbasa) i tymianek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać pomidory i 1/4 szklanki wina. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory zostaną rozbite, a wino prawie odparuje, 2 do 4 minut. Wymieszać fasolę i 1/4 łyżeczki soli i zdjąć z ognia.
Posypać rybę pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu; umieścić w przygotowanym naczyniu do pieczenia. Każdy kawałek ryby wymieszać w równych ilościach (około 1/2 szklanki na filet).
Wlać pozostałe 1/4 szklanki wina do patelni i przykryć patelnię folią.
Piec, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 15 do 20 protokół.
Podawać rybę z sosem łyżką na wierzchu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.