Pieczony bakłażan z mieloną wołowiną

Pieczony bakłażan z mieloną wołowiną
Pieczony bakłażan z mieloną wołowiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 35g białka, 45g tłuszczu i w sumie 719 kalorii. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 2,67 USD za porcję. Mieszanka bułki tartej, bakłażana, soli i mielonego pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łatwy bakłażan i mielona wołowina, Bakłażan Pomidor Mielona Wołowina Patelnia, oraz Garnek Garnek Mielona Wołowina Bakłażan Zapiekanka dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Włóż bułkę tartą do miski z wystarczającą ilością wody do przykrycia; odstawić do namoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzej olej roślinny na dużej patelni. Gotuj i mieszaj mieloną wołowinę, cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż wołowina całkowicie się zrumieni i nie pozostaną duże kawałki, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Wymieszaj bakłażana z mieloną wołowiną; gotuj i mieszaj, aż bakłażan będzie miękki, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
5
Zdejmij patelnię z ognia i odstaw na bok, aby mieszanina ostygła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Odcedź nadmiar wody z bułki tartej i wrzuć do dużej miski; dodaj mieszankę mielonej wołowiny, połowę pomidorów, ryż, mieszankę włoskich serów, jajko i bazylię. Mieszaj mieszaninę, aż składniki zostaną równomiernie wymieszane, dodając więcej płynu z pomidorów, jeśli są zbyt suche; dopraw solą i pieprzem. Napełnij skorupki bakłażana mieszanką i włóż do dużego naczynia do pieczenia. Na wierzch z pozostałymi pomidorami i przykryj naczynie folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser WłoskiSer Włoski
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut, zdejmij folię i kontynuuj pieczenie, aż zacznie brązowieć na brzegach, jeszcze około 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia28
Magazyn