Pieczony bakłażan z mieloną wołowiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 35g białka, 45g tłuszczu i w sumie 719 kalorii. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 2,67 USD za porcję. Mieszanka bułki tartej, bakłażana, soli i mielonego pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łatwy bakłażan i mielona wołowina, Bakłażan Pomidor Mielona Wołowina Patelnia, oraz Garnek Garnek Mielona Wołowina Bakłażan Zapiekanka dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozgrzej olej roślinny na dużej patelni. Gotuj i mieszaj mieloną wołowinę, cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż wołowina całkowicie się zrumieni i nie pozostaną duże kawałki, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Wymieszaj bakłażana z mieloną wołowiną; gotuj i mieszaj, aż bakłażan będzie miękki, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
1 Torebka świeżego Szpinaku
5
Zdejmij patelnię z ognia i odstaw na bok, aby mieszanina ostygła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Odcedź nadmiar wody z bułki tartej i wrzuć do dużej miski; dodaj mieszankę mielonej wołowiny, połowę pomidorów, ryż, mieszankę włoskich serów, jajko i bazylię. Mieszaj mieszaninę, aż składniki zostaną równomiernie wymieszane, dodając więcej płynu z pomidorów, jeśli są zbyt suche; dopraw solą i pieprzem. Napełnij skorupki bakłażana mieszanką i włóż do dużego naczynia do pieczenia. Na wierzch z pozostałymi pomidorami i przykryj naczynie folią aluminiową.