Pieczony łosoś z glazurą sojowo-Marmoladową

Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Pieczony łosoś z glazurą sojowo-Marmoladową może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 720 kalorii. Na 5,53 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz kliny cytryny, snap pean i rzodkiewka sauté, dolno-sodowy sos sojowy, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 minuty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Pieczony łosoś z glazurą sojowo-Marmoladową, Pieczony łosoś z marmoladą-Dijon Glaze, oraz Grillowany łosoś z marmoladą Dijon Glaze.
Instrukcje
Połącz marmoladę, sos sojowy, sól, czarny pieprz i czosnek w małej misce. Ułóż filety z łososia, skórki w dół, na wyłożonej folią blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Filety rybne umyć równomiernie połową mieszanki Marmolady.
Piecz filety rybne w temperaturze 450 przez 4 minuty.
Podgrzać brojlery do Wysokiej (nie usuwać ryby z piekarnika); broil ryby 6 minut. Łyżka pozostałej mieszaniny Marmolady na środku filetów. Broil ryby dodatkowe 3 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.
Rybę posypać równomiernie zieloną cebulką; podawać z cytryną.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.