Pieczone Ziti IV
Pieczone Ziti IV może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 417 kalorii, 21g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz sos do spaghetti, ser mozzarella, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Podobne przepisy to Pieczone Ziti, Pieczone Ziti, oraz Pieczone Ziti.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Makaron gotować we wrzącej wodzie przez 8 do 10 minut, lub aż al dente; odcedzić.
Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek w dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu. Cebulę ugotować na oleju do miękkości. Wymieszać z rozmarynem i czosnkiem.
Przełożyć do małej miski.
Umieść mieloną wołowinę i kiełbasę na patelni. Gotować na średnim ogniu, aż równomiernie zbrązowieje. Wymieszać mieszankę cebuli i sos spaghetti. Doprawić solą. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali. W przygotowanym naczyniu warstwa 1/2 gotowanego makaronu, sera provolone, kwaśnej śmietany, twarogu i trochę mniej niż 1/2 mieszanki mięsa. Następnie ułóż resztę makaronu, ser mozzarella, pozostałą mieszankę mięsną i parmezan.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 do 30 minut, lub do czasu ogrzania i stopienia serów.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Spalletti Chianti rezerwowy Poggio Reale z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.