Pieczone ziemniaki z brukselką i boczkiem

Pieczone ziemniaki z brukselką i boczkiem
Pieczone ziemniaki z brukselką i boczkiem to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 601 kalorii, 16G białka, oraz 32G tłuszczu. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka brukselki, liści szałwii, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Ziemniaki, Boczek I Brukselka, Pieczona Brukselka Z Ziemniakami I Boczkiem, oraz Ziemniaki pieczone z boczkiem i brukselką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać do 375 F. ziemniaki umyć i osuszyć, a następnie nakłuć widelcem. Ustaw na środkowym stojaku piekarnika i piec 1 godzinę, lub aż ziemniaki poczują miękkość, gdy delikatnie ściśnięte i skóra jest chrupiąca. Na średniej patelni, na średnim ogniu, gotować boczek, aż tylko chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Odcedzić na ręcznikach papierowych i odstawić. Wyrzucić wszystko, ale 1/4 szklanki tłuszczu boczku i powrócić patelnię do palnika na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj szałwii i saute aż tylko skwierczeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
4
Dodajemy rodzynki i brukselkę i mieszamy do ogrzania. Pokrój górną część każdego ziemniaka wzdłuż środka i delikatnie ściśnij, aby poluzować wnętrze. Łyżka trochę mieszanki brukselki na każdym ziemniaku i ułożyć 3 plastry boczku na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
5
Do każdego dodać śmietanę i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn