Pieczone ziemniaki z brukselką i boczkiem
Pieczone ziemniaki z brukselką i boczkiem to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 601 kalorii, 16G białka, oraz 32G tłuszczu. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka brukselki, liści szałwii, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Ziemniaki, Boczek I Brukselka, Pieczona Brukselka Z Ziemniakami I Boczkiem, oraz Ziemniaki pieczone z boczkiem i brukselką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać do 375 F. ziemniaki umyć i osuszyć, a następnie nakłuć widelcem. Ustaw na środkowym stojaku piekarnika i piec 1 godzinę, lub aż ziemniaki poczują miękkość, gdy delikatnie ściśnięte i skóra jest chrupiąca. Na średniej patelni, na średnim ogniu, gotować boczek, aż tylko chrupiące.
Odcedzić na ręcznikach papierowych i odstawić. Wyrzucić wszystko, ale 1/4 szklanki tłuszczu boczku i powrócić patelnię do palnika na średnim ogniu.
Dodaj szałwii i saute aż tylko skwierczeć.
Dodajemy rodzynki i brukselkę i mieszamy do ogrzania. Pokrój górną część każdego ziemniaka wzdłuż środka i delikatnie ściśnij, aby poluzować wnętrze. Łyżka trochę mieszanki brukselki na każdym ziemniaku i ułożyć 3 plastry boczku na wierzchu.
Do każdego dodać śmietanę i posypać solą i pieprzem.