Pieczone ziemniaki, Pasternak i marchewka z sosem chrzanowym
Pieczone ziemniaki, Pasternak i marchewka z sosem chrzanowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 214 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką pieprz, chrzan, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczone ziemniaki, Pasternak i marchew, Ziemniaki pieczone, marchew, pasternak i brukselka, oraz Ziemniaki pieczone, marchew, pasternak i brukselka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos chrzanowy, łyżka jogurtu na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych; rozprowadzić do grubości 1/2 cala. Przykryć dodatkowymi ręcznikami papierowymi; odstawić na 5 minut.
Zeskrobać do miski za pomocą gumowej szpatułki; wymieszać z chrzanem i 1/4 łyżeczki soli. Kryj się i wyluzuj.
Aby przygotować warzywa, gotować marchew we wrzącej wodzie 5 minut lub do miękkości; odcedzić.
Marchew, pasternak i kolejne 8 składników (pasternak przez tymianek)połączyć na płytkiej patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 450 przez 20 minut; wymieszać. Obniżyć temperaturę piekarnika do 400 (nie wyjmować warzyw z piekarnika); piec dodatkowe 30 minut lub aż warzywa będą miękkie. Odrzuć tymianek.
Podawać z sosem chrzanowym.
Uwaga: małe okrągłe czerwone ziemniaki można w razie potrzeby zastąpić paluszkami.