Pieczone ziemniaki na grillu
Pieczone ziemniaki na grillu może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 168 kalorii, 5G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 61%. Podobne przepisy to Idealne pieczone ziemniaki-piekarnik lub Grill, Kandyzowane Pieczone słodkie ziemniaki (piekarnik lub Grill), oraz Pieczone ziemniaki na grillu.
Instrukcje
Węgle grzewcze lub grill gazowy do bezpośredniego ogrzewania. Delikatnie szoruj ziemniaki. Przekłuj ziemniaki kilka razy widelcem, aby umożliwić ucieczkę pary podczas pieczenia ziemniaków.
Wlać 1-calową warstwę soli na dnie 2 jednorazowych aluminiowych patelni bochenkowych, 8 1/2x4 1/2x2 1/2 cala.
Umieść 2 ziemniaki w soli na każdej patelni; wlej sól na ziemniaki, aż zostaną całkowicie przykryte.
Przykryć i grillować ziemniaki na średnim ogniu od 1 godziny do 1 godziny 15 minut lub aż ziemniaki poczują się miękkie, gdy Przekłute w środku widelcem. Ostrożnie usuń ziemniaki z soli.