Pieczone warzywa i ciasto francuskie
Przepis Pieczone warzywa i ciasto francuskie można przygotować w około 50 minut . Jedna porcja zawiera 851 kalorii , 16 g białka i 57 g tłuszczu . Za 2,54 dolara za porcję otrzymasz ciasto na 4 osoby. Ten przepis z Allrecipes wymaga papryki, papryki, oliwy z oliwek extra vergine i sera feta. 11 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 86% , to danie jest wyjątkowe. Podobne przepisy to Tarty z ciasta francuskiego z brzoskwiniami i migdałami , Kąski z ciasta francuskiego z indykiem i serem Brie oraz Kwadraty z ciasta francuskiego z czekoladą .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita). Lekko natłuść płytkie naczynie do pieczenia lub naczynie do ciasta.
Umieść cebulę, paprykę i czosnek w przygotowanej patelni. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i skrop odrobiną oliwy z oliwek. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 10 minut lub do momentu, aż uznasz, że warzywa są gotowe.
Gdy warzywa będą miękkie, wyjmij je z piekarnika.
Rozłóż pomidory równomiernie na warzywach i posyp serem feta.
Rozwałkuj ciasto francuskie i połóż je na warzywach.
Piec przez 20 minut, lub do momentu, aż ciasto będzie złocistobrązowe.
Wyjmij naczynie z piekarnika, połóż na nim blachę i odwróć je do góry nogami, tak aby na wierzchu znajdował się spód z ciasta francuskiego z warzywami.
Podawać natychmiast, gdy ciasto francuskie jest jeszcze chrupiące.