Pieczone w piecu czerwone ziemniaki i szparagi
Pieczone w piecu czerwone ziemniaki i szparagi mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest solidne. Podobne przepisy to Łosoś pieczony w piecu, szparagi i młode ziemniaki, Szparagi pieczone w piekarniku, oraz Szparagi Pieczone W Piekarniku.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
W dużym naczyniu do pieczenia, wrzucić czerwone ziemniaki z 1/2 oliwy z oliwek, czosnek, rozmaryn, tymianek, i 1/2 sól koszerna. Pokrywa z folią aluminiową.
Piec 20 minut w nagrzanym piekarniku.
Wymieszać ze szparagami, pozostałą oliwą z oliwek i pozostałą solą. Przykryć i kontynuować gotowanie 15 minut, lub aż ziemniaki będą miękkie. Zwiększ temperaturę piekarnika do 450 stopni F (230 stopni C).
Zdejmij folię i kontynuuj gotowanie od 5 do 10 minut, aż ziemniaki będą lekko rumiane. Doprawić pieprzem do podania.