Pieczone udka z kaczki z kapustą Savoy (Cuisses de Canard au Chou)

Pieczone udka z kaczki z kapustą Savoy (Cuisses de Canard au Chou)
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Pieczone udka z kaczki z kapustą Savoy (Cuisses de Canard au Chou) może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na 4,87 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 710 kalorii, 53g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis od Williams Sonoma ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wino, mielony kminek, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kaczka Polana miodem z kapustą Savoy, Makaron z kaczką Confit i kapustą Savoy, oraz Canard aux Olives (kaczka pieczona z oliwkami).

Instrukcje

1
W małym słoiku, połączyć pięć przypraw w proszku, kminek, tymianek, papryka, ziele angielskie i cayenne. Ustaw mieszankę przypraw aside.In zaprawę za pomocą tłuczka, zmiażdżyć ząbki czosnku kilkoma dużymi szczyptami soli, aż utworzy się pasta. Praca w 2 Tbs. koniaku.Wytnij nadmiar tłuszczu z nóg kaczki. Opłucz nogi i osusz papierowymi ręcznikami. Za pomocą widelca nakłuj skórę kaczki, uważając, aby nie przebić ciała. Pocierać kaczkę pastą czosnkową i obficie posypać 1 do 2 Tbs. mieszanki przypraw. Owinąć nogi w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub do nocy.Rozgrzej piekarnik do 177°. rozrzuć gałązki rozmarynu na dnie dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Noga KaczkiNoga Kaczki
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
KoniakKoniak
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Cała KaczkaCała Kaczka
(duża Tuba)(duża Tuba)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Udka kaczki umieścić w jednej warstwie na patelni bez dotykania i piec przez 30 minut. Łyżka tłuszczu z patelni, gdy zaczyna się gromadzić; zbyt dużo gorącego tłuszczu może się zapalić i może sprawić, że kaczka będzie miała tłusty smak. Rozproszyć marchewkę i szalotkę wokół kaczki i kontynuować pieczenie, aż chrupiące i ładnie rumiane, o 30 protokół więcej.Tymczasem w dużym, ciężkim niereaktywnym rondlu na średnim ogniu roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać kapustę i gotować, mieszając, aż zwiędnie, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
4
Dodaj 2 do 3 Tbs. wody, zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować, aż kapusta jest bardzo miękka, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
5
Dodać śmietanę, zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować, odkryte i mieszając, aż ciecz jest prawie odparowany, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
6
Zdjąć z ognia, przykryć i ogrzać.Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć marchewkę i szalotkę z patelni i przenieść do ciężkiego rondla. Nogi kaczki przykryć luźno folią aluminiową na patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Dodaj Garni bukiet, pozostałe 3 Tbs. Koniak, pokrojony czosnek, wino, bulion i pasta pomidorowa do rondla i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do medium i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż ciecz zmniejsza się o około jedną czwartą, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
KoniakKoniak
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Dodaj kilka hojnych szczyptów pozostałej mieszanki przypraw. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski, naciskając tylną łyżką, aby pobrać cały płyn. Odrzuć ciała stałe. Powrót sos do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Udka kaczki przekładamy na rozgrzany talerz i przykrywamy luźno folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
10
Wlać soki z patelni do małej miski, rezerwując patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Pozostawić soki na kilka minut, a następnie odstawić tłuszcz z powierzchni.
12
Dodaj soki do sosu w rondlu.Ustaw patelnię na średnim ogniu, wlać sos i gotować, mieszając, aby zeskrobać rumiane kawałki, aż sos zostanie wzbogacony o soki z patelni i rumiane kawałki, o 5 protokół. Smak i dostosować przyprawy z solą i czarnym pepper.To podawać, ułożyć kopiec kapusty na poszczególnych talerzach. Na wierzch udka kaczki i polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Noga KaczkiNoga Kaczki
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
13
Służy 4.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn