Pieczone udka z kaczki z kapustą Savoy (Cuisses de Canard au Chou)
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Pieczone udka z kaczki z kapustą Savoy (Cuisses de Canard au Chou) może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na 4,87 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 710 kalorii, 53g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis od Williams Sonoma ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wino, mielony kminek, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kaczka Polana miodem z kapustą Savoy, Makaron z kaczką Confit i kapustą Savoy, oraz Canard aux Olives (kaczka pieczona z oliwkami).
Instrukcje
1
W małym słoiku, połączyć pięć przypraw w proszku, kminek, tymianek, papryka, ziele angielskie i cayenne. Ustaw mieszankę przypraw aside.In zaprawę za pomocą tłuczka, zmiażdżyć ząbki czosnku kilkoma dużymi szczyptami soli, aż utworzy się pasta. Praca w 2 Tbs. koniaku.Wytnij nadmiar tłuszczu z nóg kaczki. Opłucz nogi i osusz papierowymi ręcznikami. Za pomocą widelca nakłuj skórę kaczki, uważając, aby nie przebić ciała. Pocierać kaczkę pastą czosnkową i obficie posypać 1 do 2 Tbs. mieszanki przypraw. Owinąć nogi w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub do nocy.Rozgrzej piekarnik do 177°. rozrzuć gałązki rozmarynu na dnie dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Noga Kaczki
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Szyjki Z Kurczaka
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Koniak
¼ łyżeczki Oregano
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Cała Kaczka
(duża Tuba)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Udka kaczki umieścić w jednej warstwie na patelni bez dotykania i piec przez 30 minut. Łyżka tłuszczu z patelni, gdy zaczyna się gromadzić; zbyt dużo gorącego tłuszczu może się zapalić i może sprawić, że kaczka będzie miała tłusty smak. Rozproszyć marchewkę i szalotkę wokół kaczki i kontynuować pieczenie, aż chrupiące i ładnie rumiane, o 30 protokół więcej.Tymczasem w dużym, ciężkim niereaktywnym rondlu na średnim ogniu roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Kaczki
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać kapustę i gotować, mieszając, aż zwiędnie, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa
4
Dodaj 2 do 3 Tbs. wody, zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować, aż kapusta jest bardzo miękka, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
5
Dodać śmietanę, zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować, odkryte i mieszając, aż ciecz jest prawie odparowany, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
6
Zdjąć z ognia, przykryć i ogrzać.Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć marchewkę i szalotkę z patelni i przenieść do ciężkiego rondla. Nogi kaczki przykryć luźno folią aluminiową na patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Kaczki
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Dodaj Garni bukiet, pozostałe 3 Tbs. Koniak, pokrojony czosnek, wino, bulion i pasta pomidorowa do rondla i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do medium i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż ciecz zmniejsza się o około jedną czwartą, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Koniak
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Dodaj kilka hojnych szczyptów pozostałej mieszanki przypraw. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski, naciskając tylną łyżką, aby pobrać cały płyn. Odrzuć ciała stałe. Powrót sos do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Udka kaczki przekładamy na rozgrzany talerz i przykrywamy luźno folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
10
Wlać soki z patelni do małej miski, rezerwując patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Pozostawić soki na kilka minut, a następnie odstawić tłuszcz z powierzchni.
12
Dodaj soki do sosu w rondlu.Ustaw patelnię na średnim ogniu, wlać sos i gotować, mieszając, aby zeskrobać rumiane kawałki, aż sos zostanie wzbogacony o soki z patelni i rumiane kawałki, o 5 protokół. Smak i dostosować przyprawy z solą i czarnym pepper.To podawać, ułożyć kopiec kapusty na poszczególnych talerzach. Na wierzch udka kaczki i polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Noga Kaczki
Na 1 Ananasa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania