Pieczone szaszłyki z buraków, marchwi i szalotki z estragonem
Pieczone szaszłyki z buraków, marchwi i szalotki z estragonem to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz buraki, marchew, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z pieczonych buraków z estragonem Vinaigrette, Pieczone Szaszłyki Z Buraków Rozmarynowych, oraz Sałatka z pieczonych Złotych buraków z sosem estragonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Buraki i marchew włożyć do dwóch oddzielnych naczyń do pieczenia i lekko skropić oliwą z oliwek. Przykryć folią i piec do miękkości, około 45 minut na marchewkę i 1 godzinę na buraki. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, obrać buraki i pokroić w dwadzieścia cztery 1 1/2 cala na 1/2 cala patyczki.
Rozpal grilla. Na przemian nawleczyć po 2 kawałki buraków, marchwi i szalotki na 12 bambusowych szaszłyków.
Skropić lekko oliwą z oliwek i grillować, aż lekko zbrązowieje, o 2 protokół na stronę.
Szaszłyki przełożyć na talerz i skropić odrobiną oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem, posypać estragonem i podawać.