Pieczone rigatoni
Zapiekanka Rigatoni może być daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja tej potrawy zawiera około 26 g białka , 22 g tłuszczu i łącznie 480 kalorii . Ten przepis jest dla 10 osób. Za 1,55 dolara za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup karton sera ricotta, masło, rigatoni i kilka innych rzeczy, aby przygotować ją już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Podobne przepisy to Zapiekanka Rigatoni z kiełbasą , Zapiekanka Rigatoni i Zapiekanka Ziti lub Rigatoni .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż cebulę i zieloną paprykę na oleju, aż zmiękną.
Dodaj pomidory, sos, pastę, wodę, pieczarki, pietruszkę, czosnek i przyprawy. Gotuj bez przykrycia przez 30 minut. Wyrzuć liść laurowy.
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odcedź i wymieszaj z masłem. W małej misce połącz jajka, ricottę i parmezan. Wmieszaj do masy rigatoni.
Przenieść do naczynia do pieczenia o pojemności 3 qt. i nałożyć na wierzch mieszankę pomidorową.
Piec bez przykrycia w temperaturze 175°C przez 30–40 minut lub do momentu, aż ciasto będzie dobrze podgrzane.
Posyp dodatkową ilością parmezanu.