Pieczone Pompano z salsą Avacado, masłem kolendry i pikantnymi Plantanami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj prażonego Pompano z salsą Avacado z krwi pomarańczowej, masłem kolendry i pikantnymi Plantanami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 495 kalorii. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 2,45 zł za porcję. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka awokado, papryka, sok z limonki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone Pompano z cytrusową salsą z awokado, masłem kolendry i pikantnymi Plantanami, Pieczony halibut z salsą z krwistej pomarańczy, oraz Pieczony halibut z salsą z krwistej pomarańczy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Dodać masło kolendry łącząc masło, kolendra i rum.
Umieść mieszaninę na plastikowej folii i uformuj w 3-calowy dziennik.
Umieścić w lodówce, aby ustawić.
€ œSupremeâ € pomarańcze przez krojenie off skórki i pith w paski, a następnie usunięcie każdej sekcji cytrusów przez krojenie między membranami. Reservepeel.
Połączyć supremes pomarańczowy, cebula, bell i habanero papryki i kolendry w misce i dobrze wymieszać. Następnie dodać awokado i limejuice i ostrożnie złożyć, aby połączyć.
Dodać sól i pieprz do smaku i przechowywać w lodówce aż do użycia.
Przygotować pompano przez cięcie 4 pionowe równoległe plastry, około ½ cala głębokości i 2 cale od siebie, w dół każdej strony ryby. Do każdego pokrojenia dodajemy po 1 plaster limonki w kształcie półksiężyca po obu stronach. Doprawić jamę solą i pieprzem, a następnie nadziewać skórkami cytrusowymi i kolendrą.
Skropić obie strony oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Umieść na naoliwionej, płytkiej blasze do pieczenia i piec bez obracania 25-30 minut, lub aż zobaczysz skórę bulgotanie lekko i obrzęk.
Wyjąć z piekarnika. Ciało powinno być lekko jędrne i sprężyste.
Top filet wyjmujemy, odcinając wzdłuż i na wierzchu kręgosłupa, ostrożnie wyciągamy filet z kości, zaczynając od wierzchu ryby aż do jej brzucha. Następnie usuń strukturę kości, ostrożnie podnosząc ogon w kierunku głowy, odsłaniając dolny filet.
Pokrój masło kolendrowe w krążki i umieść 1-2 krążki na każdym filecie po stronie miąższu. Łyżka salsy na filetach i podawać.PLANTIANS
Obiera i kroi plantany na krążki 3/4 cala
Roztopić masło w żeliwnej lub nieprzywierającej patelni
Gotować plantany z obu stron, aż zaczną brązowieć i zmiękną. Następnie rozgnieść i lekko spłaszczyć za pomocą 2 widelców.
Wyjmij plantany z patelni i pozwól osuszyć na ręcznikach papierowych.
W międzyczasie dobrze wymieszać mąkę i przyprawy. Następnie pogłębiać plantany w mieszaninie mąki, aż do dobrze pokrytej.
Powrót je na patelnię i gotować, aż dobrze rumiane.
Podawać na ciepło obok ryby.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.