Pieczone pomidory z komosą ryżową, kukurydzą i Zielonymi Chilami
Pieczone pomidory z komosą ryżową, kukurydzą i Zielonymi Chilami to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.33 za porcję. Jedna porcja zawiera 333 kalorie, 14g białka, oraz 13g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ser colby-jack, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tosty Quinoa z Chiles i kukurydzy, Zupa kukurydziana z zielonymi Chilami, oraz Patelnia Chili Mac z kukurydzy i zielone Chiles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Pokrój chiles na pół wzdłuż; Odrzuć nasiona i błony.
Umieść połówki chile, skórkę do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 8 minut lub do poczernienia.
Umieścić w papierowej torbie; szczelnie zamknąć.
Odstawić na 10 minut. Obrać chiles. Chili grubo posiekać; umieścić w misce.
Dodaj kukurydzę i cebulę na patelnię; dusić 10 minut, mieszając dwa razy.
Dodać mieszankę kukurydzy do posiekanych chiles; mieszać w oregano, olej, sok z limonki, 1/4 łyżeczki soli, kminek, i czarny pieprz.
Pomidory odciąć na wierzchu; odstawić na bok. Ostrożnie wyjąć miąższ pomidorowy, pozostawiając skorupki nienaruszone.
Odcedzić miąższ przez sito nad miską, naciskając tylną łyżką, aby pobrać płyn. Rezerwa 1 1/4 szklanki płynu i wyrzucić pozostałą ciecz.
Pomidory posypać 1/2 łyżeczki soli. Odwróć pomidory na stojaku z drutu; odstawić na 30 minut. Suche wnętrze pomidorów ręcznikiem papierowym.
Umieść komosę ryżową na drobnym sitku i umieść sito w dużej misce. Przykryj quinoa wodą. Używając rąk, pocierać ziarna razem przez 30 sekund; spłukać i odsączyć. Powtórz procedurę dwa razy.
Połącz reserved tomato liquid, quinoa, 1/4 szklanki wody i pozostałą sól w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut lub do momentu wchłonięcia płynu.
Zdjąć z ognia; puch widelcem.
Dodaj mieszaninę quinoa do mieszaniny kukurydzy; wrzucić dobrze.
Łyżka około 3/4 szklanki mieszanki kukurydzy do każdego pomidora. Ser podziel równomiernie między pomidory.
Umieścić pomidory i topy, w razie potrzeby,na patelni z galaretką.
Piec w temperaturze 350 przez 15 minut.
Wyjąć z piekarnika. Podgrzej brojlery. Dusić pomidory 1 1/2 protokół lub aż ser topi.
W razie potrzeby umieść pomidory na pomidorach.