Pieczone kury kornwalijskie z farszem Panzanella
Pieczone kury kornwalijskie z farszem Panzanella mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.7 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 58g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 1054 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz chleb wiejski, masło, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pieczone Kury Z Dziczyzny Kornwalijskiej Ze Słonym Farszem Owocowym, Kury kornwalijskie z farszem migdałowym, oraz Kury kornwalijskie z farszem żurawinowym.
Instrukcje
Umieść kostki chleba w piekarniku, podczas gdy ogrzewa i tosty je na złoty kolor, o 6 protokół.
Przekręć skrzydła Kur kornwalijskich za plecami i zwiąż nogi razem.
Kury, od strony piersi do góry, na patelni do pieczenia. Kury zalać 1 łyżką oleju, posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Kropka z masłem. Piecz kury, aż tylko gotowe, o 40 protokół.
Tymczasem olej Głębokie 1-ćwiartkowe naczynie do pieczenia. W dużej misce, wrzucić pomidory z czosnkiem, pietruszka, rozmaryn, pozostałe 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać kostki chleba tostowego i pozostałe 2 łyżki oleju i dobrze wymieszać, aby połączyć.
Farsz umieścić w przygotowanym naczyniu do pieczenia i przykryć pokrywką lub folią aluminiową.
Zdjąć pokrywę; piec, aż farsz jest chrupiące i złocisty brązowy, o 12 minut dłużej.
Kiedy kury są gotowe, przenieś je na talerz i pozostaw do odpoczynku w ciepłym miejscu na około 10 minut.
Wylać tłuszcz z patelni i dodać nagromadzone soki od kur.
Kury pokroić na pół i podawać z farszem i sokami z patelni.
Sugestia Menu: tylko zielone warzywo, być może brokuł rabe, jest potrzebne do uzupełnienia posiłku.
Rekomendacja wina: ten rustykalny, włoski przepis będzie ładnie pasował do włoskiej Czerwieni, takiej jak Chianti Classico. Łączy w sobie owocowe smaki z kwasowością, aby stanąć do silnych składników tutaj.