Pieczone krewetki z fetą

Pieczone krewetki z fetą
Pieczone krewetki z fetą wymagają mniej więcej 1 godzina od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 414 kalorii, 12g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pieprz, sól koszerna, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczone Pomidory Z Krewetkami I Fetą, Pieczone pomidory z krewetkami i fetą, oraz Krewetki Pieczone Na Ogniu Z Fetą.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w 10-lub 12-calowej ciężkiej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać koper i saute przez 8 do 10 minut, aż Koper będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
5
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
6
Dodaj wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki. Gotować przez 2 do 3 minut, aż płyn zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
7
Dodaj pomidory z płynem, pasta pomidorowa, oregano, Pernod, sól, i pieprz na patelni. Dusić na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PomidorPomidor
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
PieprzPieprz
PernodPernod
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Ułóż krewetki, ogony w górę, w jednej warstwie nad mieszaniną pomidorów na patelni. Fetę rozsypać równomiernie na krewetkach. W małej misce, połączyć bułkę tartą, pietruszka, i skórka z cytryny z pozostałych 2 łyżki oliwy z oliwek i posypać krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KrewetkiKrewetki
PomidorPomidor
Ser FetaSer Feta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Piec przez 15 minut, aż krewetki są gotowane i bułka tarta są złotobrązowe. Wycisnąć sok z 1 cytryny na krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
KrewetkiKrewetki
SokSok
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Podawać na gorąco z pozostałą cytryną pokrojoną w kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn