Pieczone krewetki z fetą
Pieczone krewetki z fetą wymagają mniej więcej 1 godzina od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 414 kalorii, 12g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pieprz, sól koszerna, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczone Pomidory Z Krewetkami I Fetą, Pieczone pomidory z krewetkami i fetą, oraz Krewetki Pieczone Na Ogniu Z Fetą.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w 10-lub 12-calowej ciężkiej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać koper i saute przez 8 do 10 minut, aż Koper będzie miękki.
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Dodaj wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki. Gotować przez 2 do 3 minut, aż płyn zmniejszy się o połowę.
Dodaj pomidory z płynem, pasta pomidorowa, oregano, Pernod, sól, i pieprz na patelni. Dusić na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez 10 do 15 minut.
Ułóż krewetki, ogony w górę, w jednej warstwie nad mieszaniną pomidorów na patelni. Fetę rozsypać równomiernie na krewetkach. W małej misce, połączyć bułkę tartą, pietruszka, i skórka z cytryny z pozostałych 2 łyżki oliwy z oliwek i posypać krewetki.
Piec przez 15 minut, aż krewetki są gotowane i bułka tarta są złotobrązowe. Wycisnąć sok z 1 cytryny na krewetki.
Podawać na gorąco z pozostałą cytryną pokrojoną w kliny.