Pieczone kanapki Falafelowe z sosem jogurtowo-Tahini

Pieczone kanapki Falafelowe z sosem jogurtowo-Tahini
Pieczone kanapki Falafelowe z sosem jogurtowo - Tahini to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 420 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, mielony kminek, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Z łyżeczką wynik 80% to danie jest super. Spróbuj Pieczone kanapki Falafelowe z kremowym sosem jogurtowym, Falafel z jogurtowym sosem Tahini, oraz Pieczony Falafel z sosem Tahini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować sos, połącz pierwsze 3 składniki, mieszając trzepaczką do wymieszania. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Aby przygotować falafel, doprowadzić 3/4 szklanki wody do wrzenia w małym rondlu; dodać bulgur do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 30 minut lub do miękkości.
4
Odcedzić i odstawić.
5
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Połącz ciecierzycę i następne 9 składników (przez czosnek) w robocie kuchennym; puls 10 razy lub aż dobrze wymieszane i gładkie (mieszanina będzie mokra). Łyżka mieszanki ciecierzycy do dużej miski; mieszać w bulgur.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
BulgurBulgur
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Podzielić mieszaninę na 12 równych porcji (o 1/4 szklanki każda); kształt każdej porcji w 1/4-cala grubości patty.
8
Umieścić paszteciki na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
9
Piec w 425 przez 10 minut z każdej strony lub aż rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Rozłóż około 2 1/2 sosu łyżek stołowych na każdym płaskim chlebie. Top każdy flatbread z 2 paszteciki falafel, 2 plastry pomidora, i posiekane kolendry, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
FlatbreadFlatbread
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Składniki

11 funt cukinii,pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulgur niepoddany obróbce cieplnejbulgur niepoddany obróbce cieplnej7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciecierzyca gotowana (fasola garbanzo)ciecierzyca gotowana (fasola garbanzo)2(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra3ząbki czosnkuząbki czosnku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana zielona cebulaposiekana zielona cebula1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kminek mielonykminek mielony0(może być lub przeglądać)pieprz czerwony mielonypieprz czerwony mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizwykły jogurt grecki z pełnym mlekiem (np. Fage Total Classic)zwykły jogurt grecki z pełnym mlekiem (np. Fage Total Classic)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)tahini (pasta z nasion sezamu)tahini (pasta z nasion sezamu)3cale12-grube) plastry pomidora12-grube) plastry pomidora796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej476Orzechy dowolne (posiekane)Białe płaskie chleby w stylu śródziemnomorskim (takie jak Toufayan)Białe płaskie chleby w stylu śródziemnomorskim (takie jak Toufayan)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia57
Magazyn