Pieczone kanapki Falafelowe z sosem jogurtowo-Tahini
Pieczone kanapki Falafelowe z sosem jogurtowo - Tahini to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 420 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, mielony kminek, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Z łyżeczką wynik 80% to danie jest super. Spróbuj Pieczone kanapki Falafelowe z kremowym sosem jogurtowym, Falafel z jogurtowym sosem Tahini, oraz Pieczony Falafel z sosem Tahini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos, połącz pierwsze 3 składniki, mieszając trzepaczką do wymieszania. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Aby przygotować falafel, doprowadzić 3/4 szklanki wody do wrzenia w małym rondlu; dodać bulgur do patelni.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 30 minut lub do miękkości.
Połącz ciecierzycę i następne 9 składników (przez czosnek) w robocie kuchennym; puls 10 razy lub aż dobrze wymieszane i gładkie (mieszanina będzie mokra). Łyżka mieszanki ciecierzycy do dużej miski; mieszać w bulgur.
Podzielić mieszaninę na 12 równych porcji (o 1/4 szklanki każda); kształt każdej porcji w 1/4-cala grubości patty.
Umieścić paszteciki na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 425 przez 10 minut z każdej strony lub aż rumiane.
Rozłóż około 2 1/2 sosu łyżek stołowych na każdym płaskim chlebie. Top każdy flatbread z 2 paszteciki falafel, 2 plastry pomidora, i posiekane kolendry, w razie potrzeby.