Pieczone jabłka z kandyzowanymi orzechami włoskimi
Pieczone jabłka z kandyzowanymi orzechami włoskimi mogą być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 242 kalorie, 3G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.08 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, kawałki orzecha włoskiego, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Brukselka Mile End z kandyzowanymi orzechami włoskimi i jabłkami, Jabłka gotowane na cydrze z kandyzowanymi orzechami włoskimi, śmietaną Rumową i syropem z cydru, oraz Pieczone Brie z kompot z jeżyn i kandyzowanymi orzechami włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°. Oil blachę do pieczenia.
Jabłka podziel na pół i usuń rdzeń za pomocą noża do mielenia melonów lub noża do parkowania. Roztopić masło w 10-calowej ciężkiej patelni żaroodpornej na umiarkowanym ogniu i posypać 1/2 łyżką cukru. Ułóż połówki jabłek, pokrój boki w dół, na cukrze i gotuj, niezakłócony, aż cukier zacznie karmelizować, od 3 do 5 minut.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec jabłka do miękkości, o 15 protokół.
Podczas pieczenia jabłek, gotować pozostałe 1/4 szklanki cukru z solą w suchej 7-do 8-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, niezakłócony, aż cukier zacznie się topić, o 2 protokół. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się w głęboki złoty karmel, 1 do 2 minut więcej.
Dodać orzechy włoskie, mieszając do płaszcza, następnie wlać na blachę do pieczenia i ostudzić 10 minut. Rozbij orzechy na małe kawałki, jeśli to konieczne.
Wymieszać razem jogurt i 2 łyżeczki miodu.
Podawać jabłka, pokroić boki w górę, posypane jogurtem i orzechami.
W razie potrzeby skropić dodatkowym miodem.