Pieczone faszerowane gruszki
Pieczone faszerowane gruszki wymagają około 45 minut od początku do końca. Za 1,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy i laktoowowegetariański przepis ma 309 kalorii , 3 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Dobrze sprawdza się jako dodatek. Udaj się do sklepu i kup gruszki, masło, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 35% , co nie jest tak imponujące. Deser, który nie stanowi problemu: Pieczone gruszki z kruszonką owsianą , Pieczone gruszki z imbirem i Chutney / Kompot z gruszek jabłkowych i daktyli są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wydrąż gruszki i obierz je w odległości 2,5 cm od góry.
Posmaruj obraną część sokiem z cytryny.
Umieścić w natłuszczonej formie do pieczenia o pojemności 1 qt.
W misce wymieszaj orzechy włoskie, rodzynki, syrop, brązowy cukier, skórkę z cytryny, cynamon i pozostały sok z cytryny. Nałóż łyżką do gruszek. Posyp masłem.
Polej gruszki sokiem jabłkowym.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 30–40 minut lub do momentu, aż gruszki będą miękkie, kilkakrotnie polewając sosem.