Pieczone Ciasto Cytrynowe
Pieczone ciasto cytrynowe zajmuje od początku do końca około 1 godziny i 20 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 46 centów za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 333 kalorie , 5 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i kup mąkę, ekstrakt pomarańczowy, serek śmietankowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt wybitny wynik łyżką wynoszący 14% . Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Ciasto Cytrynowe z pikantnym lukrem cytrynowym , Ciasto Cytrynowe z kandyzowanymi plasterkami cytryny i Ciasto Cytrynowe z polewą cytrynowo-miodową .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło, serek śmietankowy i cukier na jasną i puszystą masę, około 5 minut.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszaj sok z cytryny i ekstrakty.
Połącz mąkę i sól; dodać do ubitej masy, tylko do połączenia.
Wlać do natłuszczonej i oprószonej mąką formy 10-calowej. miska rurowa.
Piec w temperaturze 325°C przez 65-70 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut, a następnie wyjmujemy z formy na kratkę, aby całkowicie ostygły.
W małej misce wymieszaj składniki glazury; posmarować ciasto.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Wino Porto, Moscato Dasti
Ciasto Funtowe w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, portem i winem porto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "