Pieczona łopatka wieprzowa z sosem granatowym

Pieczona łopatka wieprzowa z sosem granatowym
Pieczona łopatka wieprzowa z sosem granat może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 341 kalorii, 41g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pieczeń z łopatki wieprzowej, sól koszerna i mielony pieprz, mielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier turbinado można śledzić to danie główne z Bułeczki pomarańczowo-żurawinowe z cukrem Turbinado jako deser. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest super. Podobne przepisy to Pieczone Łopatki Wieprzowe Z Sosem Musztardowo-Imbirowym, Pieczona Łopatka Wieprzowa, oraz Zapiekanka - Pieczona Łopatka Wieprzowa.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Pieczeń wieprzową doprawić czosnkiem, koszerną solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić na patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Piec pieczeń przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku. Podczas pieczenia pieczeń, połączyć nasiona granatu i wody w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 20 do 30 minut, aż nasiona granatu rozpadną się i uwolnią swoje soki. Naciśnij przez sitko, aby uzyskać jak najwięcej soku. Powinieneś mieć około 3/4 szklanki soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
SokSok
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
4
Wlać sok z granatu do rondla i doprowadzić do wrzenia. Dusić na średnim ogniu, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Zdjąć z ognia i wymieszać z octem balsamicznym, cukrem i cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
CynamonCynamon
CukierCukier
6
Po pieczeniu w piekarniku przez 1 godzinę, zacznij go podlewać sosem z granatów, używając pędzla do nałożenia na wierzch i boki. Kontynuuj pieczenie wieprzowiny, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 180 stopni F (80 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjmij z piekarnika i pozostaw na 20 minut przed wyrzeźbieniem i podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn