Pieczona wieprzowina zawinięta w szynkę lub boczek z nadzieniem z kopru włoskiego i rodzynek

Pieczona wieprzowina zawinięta w szynkę lub boczek z nadzieniem z kopru włoskiego i rodzynek
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego ? Pieczona wieprzowina owinięta szynką parmeńską lub boczkiem z nadzieniem z kopru włoskiego i rodzynek może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Za 8,42 USD za porcję przepis ten pokrywa 49% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 75 g białka , 66 g tłuszczu i łącznie 1172 kalorie . Ten przepis z Foodnetwork wymaga polędwicy wieprzowej, szynki parmeńskiej, yukona i czosnku. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Święta Dziękczynienia . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 3 godzin i 55 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 71% . Ta ocena jest dobra. Jeżeli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też podobne przepisy: Udka z kurczaka zawijane w szynkę prosciutto , Brokuły zawijane w szynkę prosciutto z chrupiącymi bazyliowymi chipsami i Mięsna zapiekanka z wieprzowiną, borowikami i boczkiem .

Instrukcje

1
Sprzęt specjalny: sznurek rzeźniczy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
1
Umieść złote rodzynki w małym naczyniu, zalej wrzącą wodą i odstaw, aby zmiękły. Rozpuść masło z oliwą z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Lekko Uprażonych Orzeszków Piniowych4 łyżki Lekko Uprażonych Orzeszków Piniowych
1/3 Funta Cienko Pokrojonej (ale Nie Golonej) Szynki Parmeńskiej Lub Pancetty1/3 Funta Cienko Pokrojonej (ale Nie Golonej) Szynki Parmeńskiej Lub Pancetty
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
JukonJukon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
JukonJukon
2
Dodaj czosnek, koper włoski (zachowując liście) i cebulę, posyp solą i pieprzem i gotuj, aż warzywa zmiękną, 12 do 15 minut. Odglazuruj winem, przełóż do miski i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół
Ziemniaki Yukon Lub Białe, Przekrojone Na PółZiemniaki Yukon Lub Białe, Przekrojone Na Pół
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Odcedź i posiekaj rodzynki, a następnie połącz z koprem włoskim, cebulą, mieloną wieprzowiną, orzeszkami piniowymi i tymiankiem. Do pieczeni wieprzowej zawiniętej w prosciutto: Rozgrzej piekarnik do 200°C. Rozdziel mięso na trzy części: Odmierz jedną trzecią od dołu polędwicy i wykonaj wzdłużne nacięcie wzdłuż jednego dłuższego boku (nie przechodząc do końca na drugą stronę). Kontynuuj wykonywanie długich nacięć, aby rozciąć mięso. Kiedy dotrzesz prawie do przeciwległej strony pieczeni cięciami wzdłużnymi, zatrzymaj się i zwiń górne dwie trzecie pieczeni. Zmierz wysokość zwiniętej części i wykonaj wzdłużne nacięcie, aby rozdzielić ją na pół. Kontynuuj krojenie i rozcinanie mięsa, aż polędwica zostanie rozcięta na jeden kawałek. Rozbij mięso tłuczkiem do mięsa na grubość 3/4 cala, a następnie posyp solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
ProsciuttoProsciutto
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Rozłóż farsz na mięsie, pozostawiając 2,5-centymetrowy margines.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Zwiń wieprzowinę, przykryj zachodzącymi na siebie plasterkami szynki i zwiąż je w odstępach sznurkiem, aby zabezpieczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
6
Rozgrzej dwukrotnie patelnię z oliwą z oliwek extra virgin w dużym rondlu na średnio-wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj wieprzowinę i równomiernie zrumień. Wrzuć ziemniaki i cebulę do brytfanny razem z rozmarynem, czosnkiem, około 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz odrobiną soli i pieprzu. Połóż zrumienioną pieczeń na wierzchu i odtłuść garnek holenderski winem, zdrapując kawałki z dna.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
JukonJukon
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
8
Wlać płyn na wieprzowinę. Piecz, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 145 stopni, do 2 godzin, następnie odstaw na 30 minut pod folią. Przed podaniem umieść brytfannę na palniku, odglazuruj bulionem, a następnie dodaj liście kopru włoskiego i masło. Pokrój pieczeń, polej sosem z masła koperkowego i podawaj z ziemniakami i cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn