Pieczona wieprzowina z jabłkami i papryką

Slow-pieczona wieprzowina z jabłkami i papryką jest przystawką, która służy 8. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 99 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz ocet jabłkowy i / lub paprykę pomarańczową, musztardę pełnoziarnistą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kotlety wieprzowe i sos jabłkowy: pieczone polędwiczki wieprzowe z jabłkami, Pieczeń wieprzowa z jabłkami, oraz Pieczeń wieprzowa z jabłkami i cebulą.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Posadź wieprzowinę na arkuszu folii w pieczonej puszce.
Masło, cukier i musztardę wymieszać z 2 łyżkami soli, natrzeć na wierzch i końce stawu (lub stawów), a następnie zgnieść folię, aby szczelnie zamknąć w paczce.
Cebulę i jabłka wymieszać w dużej, płytkiej puszce do pieczenia. Paprykę rozsypać na wierzchu i pokroić w niektórych liści laurowych.
Ocet, olej, musztardę i cukier wymieszać z 100 ml wody i skropić wszystko. Piecz wieprzowinę przez 3 godziny, podczas gdy gotujesz paprykę na półce poniżej przez pierwsze 2 godziny. Po wyjęciu jabłek i papryki po 2 godzinach odstawić na bok i włożyć do pieca pod wieprzowiną pieczone w soli ziemniaki (patrz "dobrze smakuje", po prawej).
Po 3 godzinach rozpakuj folię z wieprzowiny. Zeskrobać mieszaninę musztardy przyklejoną do folii z powrotem na wieprzowinę, umieścić ją i wszelkie soki z powrotem w puszce i zwiększyć piekarnik do 200C / 180C wentylator / Gaz
Piecz przez 30-45 minut, aż skóra będzie brązowa i chrupiąca.
Wyjmij wieprzowinę z piekarnika, przykryj i odpocznij przez 20 minut, a paprykę połóż z powrotem na górnej półce na 20 minut, aby zakończyć.
Podajemy grubo pokrojoną wieprzowinę wraz z jabłkami i papryką, polewamy sokami z puszki.