Pieczona wieprzowina, koper włoski i cebula

Pieczona wieprzowina, koper włoski,i cebula może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 33g białka, oraz 12g tłuszczu. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka szałwii, nasion kminku, soku pomarańczowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwica wieprzowa pieczona z koprem włoskim ze słodką cebulą, Polędwica wieprzowa natarta koprem włoskim z prażonymi klinami kopru włoskiego, oraz Polędwica wieprzowa natarta koprem włoskim z prażonymi klinami kopru włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Dodać 1/2 szklanki szałwii. Gotować i mieszać, aż liście będą lekko chrupiące, o 1 minutę.
Liście wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach. Schłodzić, owinąć papierowymi ręcznikami i zamknąć w plastikowej torbie. Odstawić. Rezerwuj masło.
Wymieszać pieprz i kminek w małej misce. Opłukać pieczeń i osuszyć; rub równomiernie z pieprzem i kminkiem. Pozostałą 1/2 szklanki liści szałwii pod sznurkami ułożyć na gładkiej (najgrubszej) stronie pieczeni. Wyłóż wieprzowinę, zioło do góry, na stelażu w patelni do pieczenia.
Oliwę rozprowadzić na dnie średniego naczynia do pieczenia. Grubo pokroić koper włoski i umieścić w naczyniu. Wrzucić do herbu z oliwą i skropić 3/4 szklanki soku pomarańczowego.
Cebulę umieścić w naczyniu pokrojonym bokiem.
Ułożyć pieczeń na środkowej półce w nagrzanym piekarniku.
Na dolnej półce ułożyć koper włoski i cebulę.
Piec wieprzowinę i warzywa 1 godzinę, lub aż wieprzowina osiągnie minimalną temperaturę wewnętrzną 145 Stopni F (63 Stopni C), a warzywa są miękkie. Obrócić koper włoski raz w czasie pieczenia. Zastrzegając kapanie, przenieść mięso na talerz i zachować ciepło; odstawić co najmniej 10 minut. Trzymaj warzywa ciepłe w naczyniu do pieczenia.
Umieść patelnię z zastrzeżonymi kroplami na dużym ogniu na górze pieca i wymieszaj zarezerwowane masło z kroku 1, pozostałe 3/4 szklanki soku pomarańczowego, wywaru i octu. Doprowadzić do wrzenia i wymieszać zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na patelni. Gotować, często mieszając, 10 minut, lub do zmniejszenia o około 1/
Wokół wieprzowiny ułóż cebulę i koper włoski.
Udekorować wierzchem kopru włoskiego, posypać smażonymi liśćmi szałwii i doprawić solą do podania.