Pieczona ryba z pomidorem i Harissą

Pieczona ryba z pomidorem i Harissą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej ryby z pomidorem i Harissanem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.49 za porcję. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 37g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka czosnku, Lucjan, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pieczone Hoagies Falafel z sosem pomidorowym Harissa i Tzatziki, Pomidorowo-Bazyliowa Ryba Pieczona, oraz Pieczona ryba Królewska / dorsz w sosie pomidorowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. lekko posmaruj duże naczynie do pieczenia. Wykonaj trzy ukośne cięcia z każdej strony ryby przez najgrubszą część miąższu, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz czosnek, harissa i oliwę z oliwek w małym naczyniu. Włożyć 2 łyżeczki mieszanki harissa do jamy rybnej, a resztę rozprowadzić po obu stronach ryby, wcierając ją w szczeliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
HarissaHarissa
CzosnekCzosnek
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
RybyRyby
3
Umieść dwa plastry cytryny w jamie ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
RybyRyby
4
Ułóż plastry cebuli w warstwie na naczyniu do pieczenia. Top z plasterkami pomidora, tymianku i pozostałych plasterków cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
CytrynaCytryna
CebulaCebula
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Umieścić rybę na wierzchu i piec, odsłonięty, przez około 2530 minut, lub do momentu, gdy miąższ jest nieprzezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Cebulę i pomidora przełożyć do naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CebulaCebula
7
Umieścić rybę na wierzchu i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SólSól
8
artykuł var
9
Typ_27_data = {};
10
artykuł
11
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn