Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej ryby z pomidorem i Harissanem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.49 za porcję. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 37g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka czosnku, Lucjan, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pieczone Hoagies Falafel z sosem pomidorowym Harissa i Tzatziki, Pomidorowo-Bazyliowa Ryba Pieczona, oraz Pieczona ryba Królewska / dorsz w sosie pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 204°. lekko posmaruj duże naczynie do pieczenia. Wykonaj trzy ukośne cięcia z każdej strony ryby przez najgrubszą część miąższu, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
2
Połącz czosnek, harissa i oliwę z oliwek w małym naczyniu. Włożyć 2 łyżeczki mieszanki harissa do jamy rybnej, a resztę rozprowadzić po obu stronach ryby, wcierając ją w szczeliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Harissa
Czosnek
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Ryby
3
Umieść dwa plastry cytryny w jamie ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna
Ryby
4
Ułóż plastry cebuli w warstwie na naczyniu do pieczenia. Top z plasterkami pomidora, tymianku i pozostałych plasterków cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomidora
Cytryna
Cebula
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Umieścić rybę na wierzchu i piec, odsłonięty, przez około 2530 minut, lub do momentu, gdy miąższ jest nieprzezroczysty.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.