Pieczona polędwiczka wieprzowa z pikantną salsą jabłkowo-zieloną Chile
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Pieczona polędwiczka wieprzowa z pikantnym jabłkowo-Zielonym salsą Chile może być niesamowitym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 36g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka octu jabłkowego, czosnek, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dziś Kolacja: polędwiczka wieprzowa ze świeżą wiśnią i salsą Chile, Grillowana polędwiczka wieprzowa z pikantną sałatką z pomidorów Chile-kokosowych, oraz Pieczona polędwiczka wieprzowa z pikantnym dżemem morelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 400 F. natrzyj wieprzowinę proszkiem chili, kminkiem i 1 1/4 łyżeczki soli. Na dużej patelni, na średnim ogniu, podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W Proszku
Oliwa Z Oliwek
Kminek
Wieprzowina
Sól
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
2
Dodać wieprzowinę i brązowy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
3
Przełożyć wieprzowinę na patelnię; odstawić. Na tej samej patelni, na średnim ogniu, dodać pozostałą oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
4
Dodaj jabłka, czerwona cebula, czosnek, i ocet i gotować 5 do 8 minut lub aż jabłka i cebula są przezroczyste.
Dodaj bulion, Chili, jalapeno, cukier, czarny pieprz, kolendra, a pozostałe 1/4 łyżeczki soli. Wymieszać i gotować, odkryte, na średnim ogniu, aż jabłka będą miękkie, 20 do 30 protokół.
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Alta Vista Classic Malbec z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.