Pieczona polędwiczka wieprzowa z pikantną salsą jabłkowo-zieloną Chile

Pieczona polędwiczka wieprzowa z pikantną salsą jabłkowo-zieloną Chile
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Pieczona polędwiczka wieprzowa z pikantnym jabłkowo-Zielonym salsą Chile może być niesamowitym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 36g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka octu jabłkowego, czosnek, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dziś Kolacja: polędwiczka wieprzowa ze świeżą wiśnią i salsą Chile, Grillowana polędwiczka wieprzowa z pikantną sałatką z pomidorów Chile-kokosowych, oraz Pieczona polędwiczka wieprzowa z pikantnym dżemem morelowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 F. natrzyj wieprzowinę proszkiem chili, kminkiem i 1 1/4 łyżeczki soli. Na dużej patelni, na średnim ogniu, podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KminekKminek
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać wieprzowinę i brązowy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
3
Przełożyć wieprzowinę na patelnię; odstawić. Na tej samej patelni, na średnim ogniu, dodać pozostałą oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Dodaj jabłka, czerwona cebula, czosnek, i ocet i gotować 5 do 8 minut lub aż jabłka i cebula są przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
OcetOcet
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
5
Dodaj bulion, Chili, jalapeno, cukier, czarny pieprz, kolendra, a pozostałe 1/4 łyżeczki soli. Wymieszać i gotować, odkryte, na średnim ogniu, aż jabłka będą miękkie, 20 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
KolendraKolendra
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
Papryka ChiliPapryka Chili
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
BulionBulion
CukierCukier
SólSól
6
Dodać czerwoną paprykę w ciągu ostatnich 5 minut gotowania; odstawić. Podczas gdy Salsa gotuje, piecz wieprzowinę przez 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
WieprzowinaWieprzowina
7
Odstawić na 5 minut przed krojeniem.
8
Podawać z salsą, ziemniakami z masłem i sałatką z liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn