Pieczona Polenta z warzywami ogrodowymi

Pieczona Polenta z warzywami ogrodowymi
Pieczona Polenta z warzywami ogrodowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 829 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, paprykę, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polenta z warzywami ogrodowymi, Jefferson?s Polenta z ogrodem-świeże warzywa, oraz Pieczone Warzywa Z Polentą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Zrobić Polenta: doprowadzić bulion z kurczaka, masło, pieprz i sól do wrzenia w garnku o dużym dnie. Podczas ubijania gorącego materiału szybkim ruchem okrężnym, "deszcz" w polencie, pozwalając jej przepływać przez palce. (Zapobiegnie to grudkom.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Zmniejsz polentę do delikatnego gotowania na wolnym ogniu; musi być stale mieszany przez 25 do 35 minut, aby zapobiec grudkom lub przypaleniu. Bądź bardzo ostrożny podczas mieszania, mieszanina jest bardzo gorąca (myślę, że lawa) i może cię spalić, jeśli się wrze i rozpryskuje. Jeśli zacznie się gotować, przykryj garnek i zmniejsz ogień, aż wrzenie się zatrzyma!
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Polenta jest gotowana, gdy nie jest już ziarnista i stała się kremowa. (Moja babcia mówi, że dobra polenta trwa 30 minut, Wielka polenta trwa 1 godzinę).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
5
Wymieszać z parmezanem i bazylią i wylać na maślaną blachę do ostygnięcia. Gdy ostygnie, przykryć folią i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Wytnij polentę w dowolny kształt, który chcesz, aby był strukturalnie solidny. Innymi słowy, kształt, który nie rozpadnie się łatwo na grillu lub będzie trudny do usunięcia z patelni po pieczeniu. Kwadraty, trójkąty, Gwiazdy itp.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1
Ubić ocet i czosnek. Podczas ubijania skropić olejem, aby uzyskać gładki opatrunek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wrzucić warzywa z marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2
Gdy będziesz gotowy do podania, rozgrzej patelnię do grillowania Na zewnątrz lub w pomieszczeniach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
3
Posmaruj polentę lekko po obu stronach oliwą z oliwek i grilluj, obracając raz, aż krawędzie będą brązowe i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
Jednocześnie grilluj warzywa, aż będą miękkie, ale nadal twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Ułóż warzywa na wierzchu polenty, a następnie cofnij się i czekaj na oklaski!
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta

Składniki

2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.szparagi, twarde końce usunięteszparagi, twarde końce usunięte591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno rozdrobnione liście bazyliidrobno rozdrobnione liście bazylii43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)6krewetki i żyłkiZmiękczone masło do patelniZmiękczone masło do patelni9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek mielonyczosnek mielony2Batoniki toffi Heath2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.8 plastrów salami genueńskiej, posiekanych8 plastrów salami genueńskiej, posiekanych1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)6krewetki i żyłkiOliwa z oliwek, w razie potrzebyOliwa z oliwek, w razie potrzeby1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty parmezantarty parmezan4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepolenta lub mąka kukurydzianapolenta lub mąka kukurydziana2czerwona papryka, rdzeniowana, wysiewana i pokrojona na 2-calowe kawałkiczerwona papryka, rdzeniowana, wysiewana i pokrojona na 2-calowe kawałki2czerwona cebula, pokrojona w plastry o grubości 1/2 calaczerwona cebula, pokrojona w plastry o grubości 1/2 cala12 łyżeczki czosnku w proszkupokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek6krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz2żółty squash, pokroić w 1/2-calowe grube plastry na przekątnejżółty squash, pokroić w 1/2-calowe grube plastry na przekątnej2cukinię, pokroić w 1/2-calowe grube plastry na przekątnejcukinię, pokroić w 1/2-calowe grube plastry na przekątnej
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn