Pieczona noga Dzika
Pieczona noga dzika może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 11,5 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 474 kalorie, 60g białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz importowane liście laurowe, wino, bulion cielęcy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Hellraisin ' Wild Boar-Zawinięty Dzik, Pieczony drób, boczek z dzika i pieczarkowe Farro z pieczonym koprem włoskim i marchewką, oraz Dzik Pappardelle.
Instrukcje
Nóżkę dzika natrzeć solą i pieprzem.
Umieść go w płytkim naczyniu, przykryj luźno i przechowuj w lodówce przez 36 godzin.
Wino, zioła i przyprawy oraz warzywa zagotować w średniej wielkości rondlu na średnim ogniu i gotować przez około 3 minuty.
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej. Odcedź, zachowując liść laurowy, tymianek, ziarna pieprzu i goździki oraz odrzucając warzywa.
Szybko spłucz sól i pieprz z dzika, aby usunąć większość, ale nie wszystkie. Mięso osuszyć i umieścić w płytkim naczyniu.
Wlać schłodzoną marynatę nad nim, zwrócić go do lodówki, luźno przykryte, i niech marynować przez 36 godzin, obracając go co najmniej cztery razy.
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Usuń nogę dzika z marynaty i osusz ją. Zrób w nim 20 małych szczelin i włóż goździek do każdej szczeliny.
Przenieść dzika do naczynia do pieczenia i zalać jedną czwartą marynaty. Piecz w środku piekarnika, aż dzik będzie bardzo złoty Na zewnątrz, a kiedy go pokroisz, jest bardzo słabo różowy, ale nie w najmniejszej Czerwieni, co zajmie około 2 godzin. Sprawdzaj od czasu do czasu, aby upewnić się, że marynata nie wyparowała całkowicie, i polej dodatkową marynatę pieczeniem, jedną czwartą na raz.
Gdy dzik jest upieczony, wyjmij go z piekarnika i połóż na talerzu w ciepłym miejscu, luźno przykrytym, aby usiąść przez co najmniej 20 minut, aby soki miały szansę wycofać się z powrotem do mięsa. Aby przygotować sos, przenieść gotowanie sok i wszelkie rumiane kawałki z dna naczynia do pieczenia do średniej wielkości rondel.
Ubić bulion z kurczaka lub cielęciny i zagotować na średnim ogniu. Zmniejsz o około jedną czwartą, a następnie wymieszaj czerwoną galaretkę. Kontynuuj gotowanie i ubijanie, aż sos będzie gładki i satiny, 8 do 10 protokół.
Przed krojeniem dzika usuń jak najwięcej goździków. Dzika cienko pokroić i ułożyć na półmisku.
Dekoruj płaskimi liśćmi pietruszki. Albo polać mięso sosem, albo podawać na boku.