Pieczona noga Dzika

Pieczona noga Dzika
Pieczona noga dzika może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 11,5 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 474 kalorie, 60g białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz importowane liście laurowe, wino, bulion cielęcy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Hellraisin ' Wild Boar-Zawinięty Dzik, Pieczony drób, boczek z dzika i pieczarkowe Farro z pieczonym koprem włoskim i marchewką, oraz Dzik Pappardelle.

Instrukcje

1
Nóżkę dzika natrzeć solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga DzikaNoga Dzika
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Umieść go w płytkim naczyniu, przykryj luźno i przechowuj w lodówce przez 36 godzin.
3
Wino, zioła i przyprawy oraz warzywa zagotować w średniej wielkości rondlu na średnim ogniu i gotować przez około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
4
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej. Odcedź, zachowując liść laurowy, tymianek, ziarna pieprzu i goździki oraz odrzucając warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
5
Wlać ocet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
6
Szybko spłucz sól i pieprz z dzika, aby usunąć większość, ale nie wszystkie. Mięso osuszyć i umieścić w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
KnurówKnurów
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
7
Wlać schłodzoną marynatę nad nim, zwrócić go do lodówki, luźno przykryte, i niech marynować przez 36 godzin, obracając go co najmniej cztery razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
8
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
9
Usuń nogę dzika z marynaty i osusz ją. Zrób w nim 20 małych szczelin i włóż goździek do każdej szczeliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga DzikaNoga Dzika
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
10
Przenieść dzika do naczynia do pieczenia i zalać jedną czwartą marynaty. Piecz w środku piekarnika, aż dzik będzie bardzo złoty Na zewnątrz, a kiedy go pokroisz, jest bardzo słabo różowy, ale nie w najmniejszej Czerwieni, co zajmie około 2 godzin. Sprawdzaj od czasu do czasu, aby upewnić się, że marynata nie wyparowała całkowicie, i polej dodatkową marynatę pieczeniem, jedną czwartą na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
KnurówKnurów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
11
Gdy dzik jest upieczony, wyjmij go z piekarnika i połóż na talerzu w ciepłym miejscu, luźno przykrytym, aby usiąść przez co najmniej 20 minut, aby soki miały szansę wycofać się z powrotem do mięsa. Aby przygotować sos, przenieść gotowanie sok i wszelkie rumiane kawałki z dna naczynia do pieczenia do średniej wielkości rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
KnurówKnurów
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
12
Ubić bulion z kurczaka lub cielęciny i zagotować na średnim ogniu. Zmniejsz o około jedną czwartą, a następnie wymieszaj czerwoną galaretkę. Kontynuuj gotowanie i ubijanie, aż sos będzie gładki i satiny, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion CielęcyBulion Cielęcy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
13
Zdjąć z ognia.
14
Przed krojeniem dzika usuń jak najwięcej goździków. Dzika cienko pokroić i ułożyć na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KnurówKnurów
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
15
Dekoruj płaskimi liśćmi pietruszki. Albo polać mięso sosem, albo podawać na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1
Ranczo Broken Arrow
Składniki, których będziesz potrzebować
Ranch DressingRanch Dressing
2
Box 530
3
Ingram, TX 78025
4
(80
5
962-4263
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia13
Magazyn