Pieczona marchewka z marmoladą
Pieczone marchewki z marmoladą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 152 kalorie, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz masło, kminek, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pieczone Marchewki, Pieczony Koper Włoski I Marchew, oraz Prażone szparagi, marchewki i szalotki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku.
Połącz marmoladę, wino, kminek, bulion i musztardę na dużej patelni bezpiecznej dla piekarnika.
Umieść patelnię na dużym ogniu i ubijaj, aż wszystkie składniki będą równomiernie połączone. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i dodać marchew; doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i wymieszać, aby pokryć marchew.
Przenieść patelnię do piekarnika.Piecz marchewki, obracając je od czasu do czasu, jeśli zaczną się zbyt ciemne, aż płyn zmniejszy się do glazury, a marchewki będą miękkie, o 30 protokół.
Wyjąć z piekarnika, wrzucić masło i posypać szczypiorkiem.