Pieczona marchewka z Harissą i Crème Fraîche
Pieczona marchewka z Harissanem i Crème Fraîche może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pieprzu, liście kolendry, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczona marchewka z Farro, ciecierzycą i Herbed Crème Fraîche, Harissa-Pieczona Marchewka, oraz Harissa-i-klon-pieczona marchewka.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Marchew umieścić w dużym garnku, przykryć wodą i mocno doprawić solą.
Podgrzać na dużym ogniu do wrzenia. Zmniejszyć na wolnym ogniu i gotować, aż ledwo przetargu, o 5 protokół.
Odcedzić i pozostawić do wyschnięcia na 5 minut. Odstawić. Doprawić śmietanę solą do smaku i przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Połącz harissa, kminek, czarny pieprz i oliwę z oliwek w dużej misce. Doprawić do smaku solą.
Przełóż połowę mieszanki do małej miski i odstaw na bok.
Dodaj marchew do pozostałej mieszaniny i wrzucić do herbu.
Przełożyć na wyłożoną folią blachę do pieczenia i rozprowadzić w równej warstwie. Pieczeń do karmelizacji, o 40 protokół, obracając raz lub dwa razy podczas pieczenia.
Marchew przełożyć do dużej miski i wymieszać z kolendrą.
Na półmisku rozprowadzić crème fraîche. Wymieszać z marchewką i skropić pozostałą mieszaniną harissy.