Pieczona kalarepa i jajka z musztardą i miodem

Pieczona kalarepa i jajka z musztardą i miodem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Mieszanka brązowych nasion gorczycy, ocet sherry, liście laurowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jajka gotowane z pieczonymi słodkimi ziemniakami i sosem miodowo-musztardowym, Jak Spiralizować kalarepę: Sałatka z kalarepy i zielonego jabłka z rukolą z kozim serem, suszoną żurawiną i orzechami włoskimi z sosem miodowo-miodowym, oraz Kiełbaski musztardowe z pomidorami i jajkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść nieobrane jajka w misce z ciepłą wodą.
Wlać 1/4 szklanki oleju do 8-przez 8-in. patelnię, dodać kalarepę i obrócić do płaszcza. Przykryć szczelnie folią.
Wyjmij jajka z wody i ustaw bezpośrednio na stojaku piekarnika. Ustaw patelnię kalarepy na innym stojaku. Pieczone jajka i kalarepa 2 godziny(jajka będą piegowate z brązowymi plamkami).
Usuń jajka, pęknij pod zimną bieżącą wodą i włóż do miski z zimną wodą do ostygnięcia.
Kalarepę obrócić na patelni i szczelnie przykryć. Zwiększ temperaturę piekarnika do 375 i piecz kalarepę, aż masło będzie miękkie po przekłuciu nożem, około 1 godziny.
Usuń folię, przekręcić kalarepę nad, i smażyć, aż chrupiąco rumiane, o 30 protokół więcej.
W międzyczasie, w małym rondlu, gorczyca rozgrzać na średnim ogniu, aż zacznie pękać, 2 do 3 minut.
Dodaj 1/2 szklanki wody, liście laurowe, ocet i miód. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż nasiona gorczycy będą miękkie, 15 do 20 minut. Odkryć i gotować sos do zmniejszenia do 1/2 szklanki, 2 do 5 protokół.
Zdjąć z ognia i ubić musztardą. Doprawić solą do smaku.
Jajka obrać ze skórki. Posiekać i wymieszać ze szczawiem w średniej misce.
Podczas gdy cebulki kalarepy są jeszcze ciepłe, rozerwij część, a część na pół.
Łyżka mieszanki jajko-szczaw wśród 4 talerzy lub na dużym talerzu. Ułożyć kalarepę na mieszaninie, skropić sosem miodowo-musztardowym i dodać kilka małych kawałków plastra miodu. Wierzch z małymi liśćmi szczawiu.
* Jeremy Fox używa czerwonego szczawiu, szczawiu drzewnego i szczawiu owczego z ogrodu Ubuntu, ale każdy rodzaj szczawiu zadziała. Znajdź plaster miodu w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i na rynkach rolników.
Szybki skręt: kalarepę zastąpić małymi nieobranymi ziemniakami Yukon Gold. Piecz i podawaj dokładnie tak samo.