Pieczona kaczka z pieczonym kompot owocowym

Pieczona kaczka z pieczonym kompot owocowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj pieczonej kaczki z pieczonym kompot owocowym. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 54g białka, 179g tłuszczu, oraz w sumie 2043 kalorie. Na $5.45 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cebulę, brzoskwinię, ubraną kaczkę domową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czerwone pyszne jabłka można śledzić to danie główne z Letnia Sałatka Owocowa Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczony Kompot Z Oliwek I Winogron, Pieczone kury z czerwoną kapustą-kompot jabłkowy, oraz Pieczona cebula i Kompot wiśniowo-pomidorowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować kaczkę, opłucz kaczkę pod zimną wodą; osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Cała KaczkaCała Kaczka
3
Posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu w jamie ciała.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
4
Umieść seler, marchew, cebulę i czosnek w jamie; związać końce nóg razem ze sznurkiem. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i na plecy; włóż pod kaczkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Cała KaczkaCała Kaczka
5
Umieść kaczkę na stojaku na patelni brojlerów lub patelni do pieczenia pokrytej natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
6
Umieść stojak na patelni. Przetrzyj boki pomarańczowych połówek kaczki; przekłuj skórę widelcem kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Cała KaczkaCała Kaczka
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę i 45 minut lub aż termometr zarejestruje 180, fastrygując co 30 minut czerwonym winem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone WinoCzerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
8
Odstawić na 10 minut. Kaczkę posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Przykryj; trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Cała KaczkaCała Kaczka
SólSól
9
Spuścić kapiące naczynia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Zwiększenie temperatury pieca do 47
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Aby przygotować kompot, połączyć wiśnie i kolejne 4 składniki (przez jabłko) na dnie patelni pokrytej sprayem do gotowania, delikatnie podrzucając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CzereśnieCzereśnie
KompotKompot
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
12
Piec w temperaturze 475 przez 25 minut lub do bardzo miękkiej, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać 2 łyżki białego wina; piec dodatkowo 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Podawać z kaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn