Pieczona jagnięcina wiosenna z różowym winem i pomarańczami

Pieczona jagnięcina wiosenna z różowym winem i pomarańczami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Roast spring lamb z rosé wine & pomarańcze spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.23 za porcję. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sok z pomarańczy, bulion warzywny, różowe wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczeń jagnięca z pomarańczami i oliwkami, Baranek duszony z wiosennymi warzywami, zielonymi ziołami i białym winem, oraz Pieczona jagnięcina z wiosennymi okruchami ziół.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 180C / 200C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Za pomocą małego noża odetnij nadmiar tłuszczu z jagnięciny i umieść tłuszcz w puszce do pieczenia. Następnie krzyżuj górną i boczną część jagnięcia nożem, wykonując płytkie nacięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Połowę oliwy wymieszać z rozmarynem, solą i pieprzem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
4
Na średnim ogniu umieścić puszkę do pieczenia i ogrzać tłuszcz jagnięcy z pozostałą oliwą z oliwek przez kilka sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
5
Dodać jagnięcinę i natrzeć olej rozmarynowy na wierzchu i w plastry. Obracaj jagnięcinę w gorącym oleju, aż zacznie kolorować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
6
Do puszki wrzucić warzywa i gałązki ziół, posypać jagnięciną odrobiną soli i piec w piekarniku przez 50 minut lub aż zewnętrzny tłuszcz zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Wyjmij puszkę z piekarnika i zmniejsz temperaturę do wentylatora 140C / konwencjonalny 160C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Zeskrobać warzywa z dna puszki i obrócić jagnięcinę. Podsmażyć z odrobiną tłuszczu, następnie kontynuować pieczenie przez 45-50 minut. Przetestuj, wkładając metalowy szaszłyk w najgrubszą część nogi: w przypadku średnio rzadkiego mięsa końcówka powinna być ciepła w dotyku, a soki, które kończą się mięsem, powinny być dość różowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
9
Wyjąć jagnięcinę do rozgrzanego naczynia i przykryć luźnym namiotem z folii. Zapobiegnie to ucieczce ciepła i pozwoli jagnięcinę zrelaksować się podczas sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
10
Skórkę pomarańczową blanszować we wrzącej wodzie przez 1 minutę, aż będzie miękka, następnie odcedzić i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
11
Wyjmij warzywa z puszki do pieczenia (zachowaj takie, które nie są zbyt ciemne, aby schować pieczeń), następnie umieść puszkę na średnim ogniu i odtłuść wszystko, oprócz 1 łyżki tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
12
Posyp mąkę i stale mieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
13
Dodać wino, sok pomarańczowy, skórkę i bulion i gotować szybko przez około 10 minut, aż sos zgęstnieje, zabarwi i zmniejszy się o około połowę. Smak i dodać sól i pieprz w razie potrzeby. Na koniec mieszamy galaretkę z czerwonej porzeczki i gotujemy na wolnym ogniu, aż się stopi, a następnie odcedzamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
14
Podawać jagnięcinę otoczoną wszelkimi zastrzeżonymi warzywami, z gorącym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn