Pieczona jagnięcina wiosenna z różowym winem i pomarańczami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Roast spring lamb z rosé wine & pomarańcze spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.23 za porcję. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sok z pomarańczy, bulion warzywny, różowe wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczeń jagnięca z pomarańczami i oliwkami, Baranek duszony z wiosennymi warzywami, zielonymi ziołami i białym winem, oraz Pieczona jagnięcina z wiosennymi okruchami ziół.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 180C / 200C / Gaz
Za pomocą małego noża odetnij nadmiar tłuszczu z jagnięciny i umieść tłuszcz w puszce do pieczenia. Następnie krzyżuj górną i boczną część jagnięcia nożem, wykonując płytkie nacięcia.
Połowę oliwy wymieszać z rozmarynem, solą i pieprzem i odstawić.
Na średnim ogniu umieścić puszkę do pieczenia i ogrzać tłuszcz jagnięcy z pozostałą oliwą z oliwek przez kilka sekund.
Dodać jagnięcinę i natrzeć olej rozmarynowy na wierzchu i w plastry. Obracaj jagnięcinę w gorącym oleju, aż zacznie kolorować.
Do puszki wrzucić warzywa i gałązki ziół, posypać jagnięciną odrobiną soli i piec w piekarniku przez 50 minut lub aż zewnętrzny tłuszcz zacznie brązowieć.
Wyjmij puszkę z piekarnika i zmniejsz temperaturę do wentylatora 140C / konwencjonalny 160C / Gaz
Zeskrobać warzywa z dna puszki i obrócić jagnięcinę. Podsmażyć z odrobiną tłuszczu, następnie kontynuować pieczenie przez 45-50 minut. Przetestuj, wkładając metalowy szaszłyk w najgrubszą część nogi: w przypadku średnio rzadkiego mięsa końcówka powinna być ciepła w dotyku, a soki, które kończą się mięsem, powinny być dość różowe.
Wyjąć jagnięcinę do rozgrzanego naczynia i przykryć luźnym namiotem z folii. Zapobiegnie to ucieczce ciepła i pozwoli jagnięcinę zrelaksować się podczas sosu.
Skórkę pomarańczową blanszować we wrzącej wodzie przez 1 minutę, aż będzie miękka, następnie odcedzić i odstawić.
Wyjmij warzywa z puszki do pieczenia (zachowaj takie, które nie są zbyt ciemne, aby schować pieczeń), następnie umieść puszkę na średnim ogniu i odtłuść wszystko, oprócz 1 łyżki tłuszczu.
Posyp mąkę i stale mieszaj.
Dodać wino, sok pomarańczowy, skórkę i bulion i gotować szybko przez około 10 minut, aż sos zgęstnieje, zabarwi i zmniejszy się o około połowę. Smak i dodać sól i pieprz w razie potrzeby. Na koniec mieszamy galaretkę z czerwonej porzeczki i gotujemy na wolnym ogniu, aż się stopi, a następnie odcedzamy.
Podawać jagnięcinę otoczoną wszelkimi zastrzeżonymi warzywami, z gorącym sosem.